Olimpiát nyerne magyar színekben Kim, aki nyár óta már Olivér is

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.17. 17:53
Kim Min Szok Olivér (Fotó: hunskate.hu)
A dél-koreai színekben háromszoros olimpiai érmes korcsolyázó, Kim Min Szok Olivér aranyérmet nyerne Magyarországnak a 2026-os milánói-cortinai téli játékokon – számolt be róla a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség honlapja.

Kim Min Szok a 2018-as pjongcsangi olimpián az üldözéses csapatversenyben Dél-Korea együttesével ezüstérmet szerzett – ugyanitt és négy évvel később Pekingben 1500 méteren harmadik lett. Miután ittas vezetés miatt eljárás indult ellene, hazájában hároméves eltiltással sújtotta a sportági szövetség. A 2026-os olimpiai válogatóján már lenne lehetősége indulnia, ám nem tudott volna felkészülni a versenyzésre, így jól jött neki a magyarországi lehetőség.

„Én nagy pályán versenyzek, a lehetőséget rövid pályán biztosította a magyar csapat, de én éltem vele, és hálás vagyok, hiszen esélyt kaptam arra, hogy felálljak a padlóról. Nem akarok csalódást okozni azoknak, akik segítettek, ez a legfontosabb célom. A másik pedig az, hogy még fényesebb olimpiai érmet szerezzek a korábbiaknál, de már magyar színekben” – mondta el a hunskate.hu-nak a sportoló, aki a magyar állampolgárság megszerzésekor felvette az Olivér keresztnevet.

A magyar csapathoz és a Ferencvároshoz vele együtt csatlakozó társa, Mun Von Dzsun a Ferenc nevet választotta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik