Curling vegyescsapat-vb: magyar győzelem a lettek ellen

Vágólapra másolva!
2024.10.17. 09:33
A Szabó Enika, Fóti Balázs páros is hozzájárult a lettek legyőzéséhez (Fotó: fradi.hu)
A magyar curlingesek 9–3-ra legyőzték a letteket a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyarok a harmadik, a negyedik és az ötödik endben játszottak nagyon eredményesen, ezzel elhúztak, és végül magabiztosan nyertek. A Fóti Balázs, Halász Csilla, Ézsöl Gábor, Szabó Enikő alkotta négyes így három sikerrel és három vereséggel az ötödik helyen áll az A csoportban.

A magyar csapat a szombati nyitányon 6–1-re kikapott Új-Zélandtól, majd vasárnap 7-5-re felülmúlta a törököket, hétfőn pedig 6–2-re alulmaradt a kanadaiakkal szemben. Kedden este a csehek 6–4-re verték a magyar együttest, amely szerdán az angolok elleni 10–2-es sikerrel javított, és este még a lettekkel is játszott, akiket szintén legyőzött. Csütörtökön 17 órától Fülöp-szigetek együttese lesz az ellenfével a csoportkör utolsó fordulójában.

A nyolc válogatottból a legjobb három a nyolcaddöntőbe jut, mellettük az öt csoport legjobb negyedikje is készülhet az egyenes kieséses szakaszra. Az A csoportból Kanada és Új-Zéland már biztos továbbjutó, a harmadik helyen holtversenyben Csehország és Törökország csapata áll három győzelemmel és két vereséggel. A nyolcaddöntőket pénteken késő délutánig bonyolítják le, majd ezt követik este a negyeddöntők. Az elődöntő és döntő szombaton lesz. A világbajnokságon 39 ország együttese vesz részt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik