Téli olimpia: finn sikerrel zárult a női jégkorongtorna csoportköre

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 16:58
null
Finn sikerrel zárult a női jégkorongtorna csoportköre (Fotó: AFP)
Befejeződött a csoportkör a női jégkorongozóknál. Az A-csoportban a hétfői, svájciaktól elszenvedett vereség után az oroszok ellen javítottak a finnek, míg a B-csoportban Svédország legyőzte Dániát.

 

A finnek a meglepő hétfői, svájciaktól elszenvedett vereség után összeszedték magukat és kiütötték az oroszokat (5–0). Sikerüknek köszönhetően hármas holtverseny alakult ki a két csapat, illetve a svájciak között, de a körbeverésből a finnek jöttek ki a legjobban gólkülönbségüknek köszönhetően. Ha csak hárommal nyertek volna, akkor a harmadikként végző oroszok játszottak volna a B-csoportot megnyerő japánokkal a negyeddöntőben, így viszont ez a feladat az északiakra var, míg az orosz csapat a svájciakkal játszik majd.

A B-csoportban viszont a továbbjutásért játszott ki-ki meccset Svédország és Dánia, a győzelem negyeddöntőt ért a találkozón. A svédek szereztek vezetést az első játékrészben, a dánok a középső harmadban egyenlítettek. Azonban csak két percig örülhettek ennek, mert ezután megint a svédek jutottak vezetéshez, akik az utolsó játékrészben egy üres kapus góllal beállították a 3–1-es végeredményt. Svédország Kanadával csap össze a négy közé kerülésért, míg Csehország az Egyesült Államokkal mérkőzik a negyeddöntőben.

A négy közé kerülésért pénteken és szombaton játszanak a csapatok, szerdán a férfi jégkorongtorna is megkezdődik.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
JÉGKORONG, NŐI CSOPORTKÖR
A-csoport:
Finnország–Oroszország 5–0 (2–0, 3–0, 0–0)
A végeredmény: 1. Kanada 12 pont, 2. Egyesült Államok 9, 3. Finnország 3 (10–19-es gólkülönbség), 4. Orosz csapat 3 (6–18), 5. Svájc 3 (6–27)
B-csoport:
1. Japán 9 pont, 2. Csehország 7, 3. Svédország 6, 4. Kína 5, 5. Dánia 3

A negyeddöntő párosítása:
Kanada–Svédország
Egyesült Államok–Csehország
Finnország–Japán
Orosz csapat–Svájc

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik