Téli olimpia: kiestek a címvédő kanadaiak curlingben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.07. 04:38
null
Szomorkodhatnak a kanadaiak (Fotó: AFP)
Befejeződött az alapszakasz curlingben a vegyes párosok versenyében, a pekingi téli olimpián. A legnagyobb meglepetés, hogy a címvédő kanadai csapat nem folytathatja tovább a küzdelmeket.

 

Izgalmasan alakult a záró forduló a curling vegyes párosok küzdelmeiben, hiszen amellett, hogy az olaszok már biztosan az első helyen végeztek, a másik három elődöntős helyért négy válogatott is versengett. A svédek már 5/4-es mérleggel befejezték a küzdelmeket, a kanadaiak, a britek és a norvégok 5 győzelem mellett 3 vereséggel álltak, s aki győz, az biztosan továbbjut.

A norvégok szoros mérkőzésen győzték le Svájcot, míg a britek magabiztosan az amerikaiakat. A legnehezebb helyzetben a címvédő kanadaiak voltak, akik az alapszakaszgyőztes olaszokkal mérkőztek. Vezettek is az utolsó end előtt 7–5-re, de az olaszok egyenlítettek, majd megnyerték az extra endet is – két milliméteren (!) múlt a siker, ennyivel volt közelebb ugyanis az olaszok köve a középponthoz.

Így az észak-amerikaiak és a svédek azonos mérleggel zártak, de mivel kettejük mérkőzését utóbbiak nyerték, ők folytathatják az elődöntőben, amelyet magyar idő szerint 13.05-kor kezdenek.

A párosítás Olaszország–Svédország és Norvégia–Nagy-Britannia. Az alapszakaszban a továbbra is százszázalékos olaszok legyőzték a svédeket, a legutóbbi olimpián bronzérmes norvégok pedig a britek ellen nyertek, de ez ugye semmit nem jelent, hiszen új mérkőzés következik.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
CURLING, VEGYES PÁROS, 13. FORDULÓ
Norvégia– Svájc 6–5
Olaszország–Kanada 8–7
Nagy-Britannia–Egyesült Államok 8–4
Csehország–Kína 8–6
Az alapszakasz végeredménye: 1. Olaszország 9 győzelem/0 vereség, 2. Norvégia 6/3, 3. Nagy-Britannia 6/3, 4. Svédország 5/4, 5. Kanada 5/4, 6. Csehország 4/5, 7. Svájc 3/6, 8. Egyesült Államok 3/6, 9. Kína, 2/7, 10. Ausztrália, 2/7

ELŐDÖNTŐ (13.05)
Olaszország–Svédország
Norvégia–Nagy-Britannia

 

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik