Kapros bámulatos

KAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁNKAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.05.31. 00:16
Címkék
Immár öt mérkőzés óta veretlen a párizsi Roland Garroson Kapros Anikó (179. a világranglistán), avagy a selejtezőből feljutó honfitársnőnk újabb mérkőzést nyert a főtáblán, és már a legjobb harminckettő között jár, ott, ahol tavalyelőtt Kuti Kis Rita és ahol tavaly Mandula Petra (ő még ennél is messzebbre ment), no meg Gubacsi Zsófia. Az első fordulóban a világranglista ötödik helyén tanyázó belga Justine Henint 4:6, 6:1, 6:0-ra megverő magyar leány ezúttal a francia Virginie Razzanót (81.) győzte le, szintén három játszmában – de sokkal nehezebben, mint Henint. Egyrészt Razzano nem betegen teniszezett (Henin ugyanis lázas volt), Anikó viszont sérülten harcolt csütörtökön.
Iszonyú mélységekből jött vissza. Az első játszmában 5:4-ig ő vezetett (ezen pontig mindketten egyszer-egyszer hozták az adogatásukat…), ám Razzano brékelt, és 6:5-nél már nála volt az előny. Ekkor kisebb csoda történt, Anikó ugyanis hozta a szerváját, kiharcolva a rövidítést, amelyet végül elbukott. A második szett forgatókönyve hasonlóan alakult, itt is a tie-break döntött, ám ezúttal a mi lányunk örülhetett, 7:1-re söpörte be a rövidített játékot. A harmadik játszma élményszámba ment, de csupán a kívülálló számára. Kapros 6:2-re diadalmaskodott, ám messze nem ment ilyen pofonegyszerűen. Hallgassuk csak!
"Az első szett derekán rettenetesen begörcsölt a vádlim, és a sok futástól csak rosszabbodott az állapota – nyilatkozta Kapros Anikó. – Fogalmam sincs, hogyan tudtam végül nyerni, kérdeztem is anyuékat, mi a fene történt itt, mire azt mondták, a szívem vitt előre, ez látszott. Könnyebben is nyerhettem volna, de túlságosan izgultam, nem is értem, miért.”
Anikó legközelebb újabb franciával, jelesül a Párizsban 2000-ben bajnoki címet szerző, viszont az utóbbi másfél évben szinte folyamatosan sérüléssel bajlódó Mary Pierce-szel (132.) találkozik, nyilván az egyik kiemelt pályán. Meglehet, a centeren. "Legutóbb akkor láttam játszani, amikor megnyerte a Roland Garrost. Ugyan most borzasztó fáradt vagyok, de alig várom már a meccset. Persze jól jön a pénteki szünnap” – mondta Anikó.

Az egyesben már az első fordulóban búcsúzó Mandula Petra párosban még javíthat a Roland Garroson: honfitársnőnk szokásos partnerével, az osztrák Patricia Wartuschsal nevezett. A sorsolásnál nem volt valami szerencséjük Petráéknak, hiszen a nyolcadik helyen kiemelt Conchita Martínez, Patricia Tarabini spanyol, argentin kettőst "húzták” – igaz, Párizsban történt már annyi meglepetés, hogy ne előre lefutottnak tekintsük ezt a párharcot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik