Agassi az öregebb és a jobb

KAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁNKAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.08.31. 22:09
Címkék
Igazából nem rettentette meg az amúgy a majd csak lesz valahogy elvben bízó amerikaiakat a szombati, több mint háromórás esőszünet, mert eleve napokig dögmeleg volt arrafelé, meg aztán amíg van kikért szurkolniuk a helyieknek, addig gond egy szál se.
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Andre Agassi a harmadik lépést is megtette a harmadik US Open-gyôzelme felé
Todd Martin és a nála 13 évvel fiatalabb, húszesztendős Robby Ginepri meccsében mégis volt valami bizarr: a nép egyszerűen nem tudta eldönteni, melyik honfitársért szorítson, ebből márpedig az lett, hogy folyamatosan beszűrődött a pályára a lelátón ki-kialakuló trécselés, mígnem valaki egy "Kuss már!”-ral rendet tett. Igaza volt, hiszen Martinék látványos meccset vívtak, akadt például, hogy a hálónál keveredtek ütésváltásba, amelynek befejezéseként kis híján levitte a labda a végül négy szettben diadalmaskodó Martin fülét. A nagy reménységnek tartott, becsülendő módon még mindig szerva-röptéző Taylor Dent még nagyobbat alakított, mert miután nem tudta "kiszerválni” a második szettet, amelyet utána el is veszített, a negyedikben meccspontot hárított, az ötödikben meg leiskolázta a papíron esélyesebb Fernando Gonzálezt.
De ez még mindig semmi! A két öreg harcos, Jonas Björkman és Karol Kucera ugyanis utánozhatatlan összecsapásba bonyolódott, és jó ideig véget sem ért, minthogy az eső éppen Björkman meccslabdájánál eredt el. Következett három óra pihenő, majd egy rövid labdamenet, a szőke svéd pedig már ünnepeltethette is magát – hét órával a legelső adogatását követően… Guillermo Coria, illetve a nőknél a végső győzelemre is esélyes Justine Henin-Hardenne éjszakába nyúló ütközetre kényszerült az eső miatt, és bár ez nem bír túl nagy hírértékkel, az azért megállapítható, hogy Henin-Hardenne-t ez ideig messze Kapros Anikó tudta a legjobban megszorongatni (5:7, 3:6).
Ennyit a szombatról. Vasárnap a harmadik fordulóban Czink Melindát búcsúztató Lindsay Davenport már át is lépte a negyeddöntő küszöbét, igaz, kijutott neki a "jóból”, hiszen az orosz Nagyezsda Petrova háromszettesre nyújtotta a meccset, az ilyesmit márpedig utálja Davenport. Annyit mindenesetre nem kellett izzadnia, mint Junesz el-Ajnauinak. A világszerte népszerű, hat nyelven beszélő, csinos ötjátszmás derbire szinte bármikor kapható marokkói teniszező ezúttal Jirí Novákot nyúzta, ameddig csak lehet (no meg fordítva), mígnem elérkezett az amerikaiak kedvenc szórakozása: a sorsdöntő ötödik szett rövidítése. Ezt végül el-Ajnaui nyerte meg, kárpótolva magát némileg a mindörökké emlékezetes melbourne-i drámáért, amelyet több mint ötórás kínlódás után veszített el Andy Roddick ellen.
Andre Agassi bezzeg nem húzza az időt, a szombaton elkezdett, 6:3, 0:1-nél félbeszakadt mérkőzését végül is három szettben oldotta meg a hozzá hasonlóan Grand Slam-győztes (az uraknál egyre kevesebb az ilyen…) Jevgenyij Kafelnyikov ellen, aki ezennel elkönyvelhette: a 2001-es US Open óta most sem sikerült Grand Slam-nyolcaddöntőbe jutnia. Hogy miért? Mert a pályán szaladgáló 62 év látszatra nem úgy volt "elosztva”, ahogy kellene (Agassi 33, Kafenyikov 29), a vegasi menő gyors, folyamatos ritmust diktáló játéka egyszerűen sok volt a lassúsága miatt az ütéseiről le-lemaradozó, a hálóhoz feltűnően macerásan felérő orosz számára. Jellemző, hogy a második szettben 5:4-nél ő adogathatott, azonnal ütött két ászt, mégis elveszítette a szettet, majd brékelőnyből a harmadikat is.
Bár tegyük hozzá: ez nem elsősorban Kafelnyikov kritikája.

Amerikai nemzetközi bajnokság, US Open, Flushing Meadows (17 074 000 dollár, kemény pálya)

Férfi egyes

3. forduló: Agassi (amerikai, 1. kiemelt)–Kafelnyikov (orosz, 28.) 6:3, 7:6, 6:4; Ferrero (spanyol, 3.)–Chela (argentin, 33.) 7:5, 7:5, 6:1; Coria (argentin, 5.)–Carraz (argentin) 7:5, 6:1, 7:5; Moyá (spanyol, 7.)–Massu (chilei) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3; el-Ajnaui (marokkói, 22.)–J. Novák (cseh, 10.) 7:6, 5:7, 3:6, 6:3, 7:6; Dent (amerikai)–González (chilei, 15.) 7:6, 6:7, 3:6, 7:6, 6:4; Björkman (svéd)–Kucera (szlovák) 6:4, 4:6, 6:7, 6:4, 6:4; T. Martin (amerikai)–Ginepri (amerikai) 6:7, 7:6, 6:4, 6:4

Női egyes
3. forduló: Henin-Hardenne (belga, 2.)–Obata (japán) 6:1, 6:2; Szugijama (japán, 15.)–Pratt (ausztrál) 3:6, 6:4, 6:3; Szafina (orosz)–Schaul (luxemburgi) 6:4, 7:5. Nyolcaddöntő: Davenport (amerikai, 3.)–Petrova (orosz, 19.) 6:0, 6:7, 6:2.

Férfi páros
2. forduló: Bhupathi, Mirnij (indiai, fehérorosz, 1.)–Dupuis, Li Hjung Taik (francia, dél-koreai) 6:7, 7:6, 6:3; Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál, 4.)–Allegro, Schüttler (svájci, német) 6:3, 6:4; N. Lapentti, F. López (ecuadori, spanyol)–J. Novák, R. Stepánek (cseh, 16.) mérkőzés nélkül; Ancic, Ljubicic (horvát)–Melzer, Volandri (osztrák, olasz) 4:6, 6:3, 7:5. Nyolcaddöntő: Knowles, Nestor (bahamai, kanadai, 3.)–Cermák, Friedl (cseh) 6:4, 6:4; Arthurs, Hanley (ausztrál, 5.)–Eagle, Palmer (ausztrál, amerikai, 10.) 7:6, 6:7, 7:5

Női páros
2. forduló: C. Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz, 3.)–Loit, Schiavone (francia, olasz) 6:4, 6:3; Kuznyecova, Navratilova (orosz, amerikai, 4.)–Raymond, Sarapova (amerikai, orosz) 6:2, 6:2; Hantuchová, Rubin (szlovák, amerikai, 12.)–Mattek, Perry (amerikai) 6:2, 6:4. Nyolcaddöntő: L. Huber, M. Maleeva (dél-afrikai, bolgár, 8.)–Mandula Petra, Wartusch (magyar, osztrák, 9.) 6:4, 6:1; Bartoli, Casanova (francia, svájci)–Gyementyijeva, Krasznoruckaja (orosz, 6.) 4:6, 6:1, 6:3

Vegyes páros
Nyolcaddöntő: Ruano-Pascual, Knowles (spanyol, bahamai, 3.)–Shaughnessy, Leach (amerikai) m. n.; Husarová, Friedl (szlocák, cseh, 6.)–Mijagi, Suk (japán, cseh) 6:3, 3:6, 7:6; Srebotnik, B. Bryan (szlovén, amerikai, 8.)–Stubbs, Johnson (ausztrál, amerikai) 4:6, 6:3, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik