Szávay két helyet előrelépve tizenharmadik a világranglistán

Vágólapra másolva!
2008.05.19. 14:24
Szávay Ágnes, Justine Henin visszavonulását követően két helyet javított világranglistás helyezésén, és ezzel a 13. helyet foglalja el. Az élen az orosz Marija Sarapova áll, a szerb Ana Ivanovics a második, míg harmadik a szintén szerb Jelena Jankovics.
Szávay Ágnes 13. a női teniszezők világranglistáján
Fotó: Action Images
Szávay Ágnes 13. a női teniszezők világranglistáján
Szávay Ágnes 13. a női teniszezők világranglistáján
Fotó: Action Images
Szávay Ágnes 13. a női teniszezők világranglistáján
Bár már korábban is szivárogtak ki információk Justine Henin visszavonulásáról, mégis meglepődött a sport világa a belga teniszező múlt heti bejelentésén, miszerint abbahagyja a profi teniszezést.

A hét Grand Slam-torna-győzelmet magáénak tudó sportolót sokan tartották a vasárnap induló Roland Garros fő esélyesének. A belga sportolónő a női tenisz világranglista első helyén állt, így visszavonulásával az addig második Marija Sarapova került az élre. Szávay Ágnes is "profitált" a belga klasszis visszavonulásából, a magyar teniszező két helyet javított korábbi pozícióján.

A legfrissebb ranglista első öt helyén csupán annyi változás történt, hogy mindenki eggyel előrébb léphetett. Az orosz Anna Csakvetadze, aki korábban a nyolcadik volt felkapaszkodott a hatodik helyre, megelőzve honfitársát, Jelena Gyementyjevát, aki maradt a hetedik pozicióban.

Marion Bartoli előrelépéséről is érdemes említést tenni, hiszen a francia két helyet előrelépve, kilencedikként beverekedte magát a legjobb tízbe, amelyet továbbra is Daniela Hantuchova zár.

Szávay Ágnes legutóbb a római tenisztornán szerepelt, ahol első körben ugyan magabiztosan legyőzte a kínai Jen Cét, ám a második körben meglepetésre búcsúztatta őt az olasz Sara Errani. A tornát egyébként a szerb Jelena Jankovics nyerte.

Sokkal jobban ment a játék a magyar teniszezőnek az olasz versenyt megelőző berlini tenisztornán, ahol éppen a fent említett Bartoli legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé, ott a szerb Ivanovics állította meg.

Legközelebb a május 25-én, vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson láthatjuk teniszezni Szávayt, akit legfrissebb világranglistás helyezésének köszönhetően, várhatóan a tizenkettedik helyen emelnek majd ki Párizsban. Az év második Gran Slam tornáját megelőző hét a felkészülésé, így Ági addig már nem indul más versenyen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik