Udvardy Kalinszkajával játszik Wimbledonban, Fucsovics Sinner ágára került

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 12:14
Anna Kalinszkaja lesz Udvardy Panna ellenfele Wimbledonban (Fotó: Getty Images)
Kisorsolták a női, illetve férfi egyes párosítását a wimbledoni Grand Slam-viadalon. A selejtezőket sikeresen megvívó Gálfi Dalma és Udvardy Panna is ellenfelet kapott.

A világranglista 128. helyén jegyzett Gálfi Dalma a 66. helyen rangsorolt egyiptomi versenyzőt, Majar Serifet kapta, aki a második fordulónál messzebb még nem jutott Grand Slam-viadalon. Ezzel együtt a felek háromszor már összecsaptak az elmúlt években, de mindhárom alkalommal (a 2019-es bajai ITF-viadalon a Gálfi első kiemelt volt, míg Prágában és Antalyában már Serifet jegyezték magasabban 2020-ban) az egyiptomi győzött. Győzelem esetén Gálfi a 11. kiemelt Danielle Collinsszal játszik majd, amennyiben az amerikai legyőzi a dán Clara Tausont. 

Ezzel szemben Udvardy Panna továbbjutása jókora meglepetés lenne: a világranglista 134. helyén álló magyar teniszező útjába a 17. kiemelt Anna Kalinszkaja került. A pályafutása legjobb időszakát élő, 25 éves orosz az év eleji Australian Openen a negyeddöntőig jutott, majd a dubaji 1000-es tornán a selejtezőben indulva (az elődöntőben a világelső Iga Swiateket két szettben búcsúztatva) jutott a fináléba, ahol három szettben kapott ki az olasz Jasmine Paolinitől. A párharc győztesére a Marie Bouzková (cseh), Julia Riera (argentin) csata nyertese vár a második fordulóban.

Férfi egyesben Fucsovics Márton a világranglista 60. helyén tanyázó Matteo Berrettinivel csap össze. A felek először az irvingi Challenger-torna elődöntőjében találkoztak 2018-ban, a mérkőzést két szettben az olasz nyerte. Egy évvel később már szófiai 250-es torna elődöntőjében csapott össze a két játékos – ezúttal három játszmában Fucsovics győzött. Ha a magyar teniszező sikerrel veszi az első kört, rögtön a világelső Jannik Sinnerrel csap majd össze – feltéve, hogy az olasz klasszis túljut a német Yannick Hanfmann jelentette akadályon.

Marozsán Fábiánra is szoros összecsapás vár: a jelenlegi legmagasabban (45.) rangsorolt magyar játékos a világranglista 41. helyén jegyzett Jan-Lennard Struff ellenfele lesz. A két játékos eddig kétszer találkozott profi meccsen: a 2022-es pozsonyi Challenger-torna első körében a döntőig menetelő (s ott Fucsovics Mártontól kikapó) Marozsán három szettben verte német ellenfelét. Egy évvel később a szófiai 250-es tornán csaptak össze a felek, s ezúttal Struff győzött – ugyancsak három szettben. A meccs győztese a 32. kiemelt, kínai Csang Csi-csennel, vagy a selejtezőkből érkező francia Maxime Janvier-vel csap össze. 


Női egyesben a világelső Iga Swiatek a 2020-as Australian Open-győztes Sofia Kenin ellen kezd, míg a második kiemelt Coco Gauff honfitársát, Caroline Dolehide-ot kapta meg ellenfélnek. A harmadik kiemelt Arina Szabalenka az amerikai Emina Bektast kapta, míg a negyedik helyen kiemelt Jelena Ribakina a román Elena-Gabriela Ruséval mérkőzik meg. Honfitársat kapott az ötödik helyen rangsorolt Jessica Pegula is Ashlyn Krueger személyében, míg a címvédő, hatodik kiemelt Markéta Vondrousová ellenfele a spanyol Jessica Bouzas lesz. 

A negyeddöntőben – feltéve, hogy a kiemeltek nem szenvednek vereséget az első fordulókban – a címvédő Vondrousová Swiatekkel, míg Ribakina Pegulával játszhat.  A Roland Garroson a döntőig jutó, hetedik kiemelt Jasmine Paolini a második kiemelt Gauffot, míg az idei Australian Openen döntős, nyolcadik kiemelt Cseng Csin-ven a harmadik kiemelt Szabalenkát kaphatja a legjobb nyolc között.

Mindeközben a férfiaknál Jannik Sinner ellenfelét ugyan már említettünk, de ha nem borul a papírforma, a negyeddöntőben Danyiil Medvegyev (aki az első fordulóban az amerikai Aleksandar Kovaceviccsel játszik) lesz a világelső ellenfele. A második helyen kiemelt Novak Djokovics a selejtezőkből érkező cseh teniszezőt, Vít Koprivát kapta meg, míg a harmadik helyen rangsorolt, címvédő Carlos Alcaraz az észt Mark Lajallal csatázik majd. Alexander Zverev a spanyol Carballes Baenát kapta az első fordulóban, míg Andrij Rubljov az argentin Francisco Comesanát. A papírforma érvényesülése esetén a legjobb nyolc között Alcaraz Casper Ruuddal, Rubjlov pedig Zverevvel találkozhat, míg Djokovics a lengyel Hubert Hurkaczcsal csatázhat majd. 

WIMBLEDON
NŐI EGYES
1. forduló (a legjobb 64 közé jutásért)
Gálfi Dalma–Majar Serif (egyiptomi)
Udvardy Panna–Anna Kalinszkaja (orosz, 17.)

FÉRFI EGYES
Fucsovics Márton–Matteo Berrettini (olasz)
Marozsán Fábián–Jan Lennard Struff (német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik