Kétórás, háromszettes meccs végén Krejcíková Wimbledon bajnoka!

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 15:03
Krejcíková elképesztően magabiztos játékkal húzta be az első szettet (Fotó: Getty Images)
A wimbledoni nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében a cseh Barbora Krejcíková három szettben, 6:2, 2:6, 6:4-re legyőzte Jasmine Paolinit, így egyéniben először lett a patinás torna bajnoka!

 

TENISZ
WIMBLEDON (50 millió font, füves pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Barbora Krejcíková (cseh, 31.)–Jasmine Paolini (olasz, 7.) 6:2, 2:6, 6:4

A párosban már rutinos Grand Slam-bajnok, egyéniben még „csak” egy Roland Garrost (2021) nyerő Barbora Krejcíková az elődöntőben a legfőbb favoritot, Jelena Ribakinát győzte le, így esélyesnek számított a fináléban az ellen a Jasmine Paolini ellen, aki egymás után második GS-döntőjébe jutott be a Roland Garrosszal együtt.

Nos, az első szettben nem volt kérdés, az olasz sok hibával, a cseh remek szervajátékkal rukkolt elő, így 6:2-re utóbbi győzött. A második játszmában szinte ugyanez történt meg, csak éppen fordítva: Paolini 6:2-re nyert. Jöhetett hát a döntő szett, amelyet mindkét teniszező magabiztos adogatójátékkal nyitott.

Három-három gémsikert követően kettős hiba miatt brékhátrányba került Paolini, így 5:4-nél lezárhatta szervájával a meccset Krejcíková. Az a játék hosszadalmasra sikerült, az olasznak két bréklabdája is volt, végül azonban behúzta a gémet Krejcíková, aki második egyéni GS-győzelmét aratta, az elsőt Wimbledonban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik