Babosék és Marozsánék kiestek a US Openen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 23:59
Babos és Kicsenok kiesett (Fotó: Getty Images, archív)
Már az első fordulóban búcsúzott a US Openen a női párosok küzdelmétől Babos Tímea és Nadja Kicsenok. A magyar, ukrán kettőst a 9. helyen kiemelt amerikai Kenin, Mattek-Sands duó győzte le két szettben. Hasonlóan végezte Marozsán Fábián is, ő a belga Zizou Bergsszel együtt búcsúzott a portugál Borges, Cabral elleni vereséggel.

Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands (amerikai, 9.)–Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán)

A Kenin, Mattek-Sands páros jóval esélyesebbnek számított. A kilencedik helyen kiemelt amerikai kettős rögtön az első szettben elvette a magyar, ukrán duó adogatását, és mindössze 11 perc alatt 3:0-s vezetésre tett szert. Majd egy küzdelmes, tíz percig tartó gémben Babosék hozták a szervájukat. Sajnos ez volt az egyetlen játék, amely Baboséké lett ebben a szettben, amit az amerikaiak 6:1-re megnyertek.

A második játszma is hasonlóan kezdődött. Kenin és Mattek-Sands 2:0-ra elment, majd 5:3 után a kilencedik gémben Babosék két meccslabdát is hárítottak. Azonban 5:4-nél már Keninék szerválhattak, és villámgyorsan el is jutottak 40:0-ig, vagyis három meccslabdáig. Babosék az elsőt még hárították, de utána az amerikai páros nem hibázott, és 6:4-re hozva a játszmát, megnyerte a mérkőzést.

Nuno Borges, Francisco Cabral (portugál)–Marozsán Fábián, Zizou Bergs (magyar, belga)

Marozsánék nem kezdtek jól Nuno Borges és Francisco Cabral ellen, hiszen rögtön elveszítették saját adogatásukat. Bár utána rögtön brékelték a portugálokat, és kiharcolták a rövidítést, ott a portugálok voltak a jobbak. 6–4-es portugál előnynél Marozsánék mindkét szettlabdát hárították, ám ezután a portugálok egymás után két pontot nyertek, így a szett is az övék lett.

Sajnos a második játszmában is Borgesék küzdöttek jobban. Kétszer is brékeltek, és mivel hozták a saját szervájukat, máris 4:0 volt oda… Bár a magyar, belga kettős két játékot még megnyert, nem volt reális esély a fordításra – Borges és Cabral 6:2-re nyerte a második szettet is, és ezzel továbbjutott.

„Jól játszottunk, főként az első szettben, szoros tiebreakben buktuk el, és utána sajnos visszaesett a teljesítményünk. Tegnap én is, és a társam is öt szettben tudtunk nyerni, ezáltal egy kicsit fáradtabbak voltunk. Ilyen a tenisz, a másik oldalon pedig jól játszottak a portugálok” – mondta a hazai szövetség közösségi oldalán Marozsán.

US OPEN, NEW YORK
PÁROS, 1. FORDULÓ
FÉRFIAK
Nuno Borges, Francisco Cabral (portugál)–Marozsán Fábián, Zizou Bergs (magyar, belga) 7:6 (8–6), 6:2
NŐK
Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands (amerikai, 9.)–Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán) 6:1, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik