Marozsán Fábián legyőzte kissé ideges ellenfelét Cincinnatiben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 19:00
Marozsán Fábián két játszmában nyert (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián két szettben legyőzte a francia Corentin Moutet-t a cincinnati kemény pályás tenisztornán, ezzel bejutott a legjobb 32 közé, ahol a bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.

 

Marozsán és Moutet korábban egyszer, tavaly játszottak egymás ellen. Akkor a római salakpályás tornán Marozsán bravúrral nyert három szettben. A mostani torna selejtezőjében Moutet éppen Fucsovics Mártont búcsúztatta.

Az első szettben 2:1 után Marozsán elvette a francia adogatását, utána Moutet dühében a fal felé vágta az ütőjét. Ezzel együtt Moutet gyorsan brékelte játékosunkat. Végül az 50 perces első szett Marozsáné lett 6:4-gyel, miután ismét el tudta venni ellenfele adogatását.

A második szettben Moutet továbbra is nagyon feszülten játszott, a labdaszedők munkájával sem volt elégedett, de a székbíró nem igazán avatkozott bele. Moutet megnyugodott, sajnos, mert így ismét el tudta venni Marozsán adogatását. 5:4-es állásnál a francia szerválhatott a szettért – de nem tudta megnyerni! Marozsán szép játékkal visszabrékelt, majd hozva saját adogatását a meccsért fogadhatott. Azonban Moutet megnyerte a gémet, így jött a rövidítés. Ezt Marozsán sokkal jobban bírta: 6–2-nél négy meccslabdája lett, és ebből az elsőt ki is használta.

A legjobb 32 között Marozsán ellenfele a 8. helyen kiemelt Grigor Dimitrov lesz.

„A játéka és a pálya mellett mutatott viselkedése is rendkívül kellemetlen, nagyon nehéz mérkőzés volt egy nagyon nehéz ellenféllel szemben – mondta Marozsán Fábián a mérkőzés után. – Alapvetően nem játszik gyorsan, és úgy tűnik, hogy könnyű leütni a pályáról, de mégsem így van. Hiába lassabbak a labdái, ő maga nagyon gyorsan mozog, jól helyezkedik és remekül védekezik, minden labdamenetet háromszor-négyszer kell megnyerni. Amikor már azt hiszi az ember, hogy a labda kétszer lepattan, akkor is odaér valahogy, és ugyan százharminccal jönnek a második szervái, ami alapvetően könnyen letámadható, de sokszor testre csúszik, nem lehet jó szögben visszaadni, ezzel ki is nyitja a pályát. Nem egyszerű a játékstílusa.”

 „Készültem rá kicsit a mérkőzés előtt, hogy ki tudjam zárni, ha elkezdi elvetni a sulykot, de teljesen eltolni magamtól nem lehet, ezzel együtt kell élni. Ilyenkor inkább elmegyek inni, törülközni, megcsinálok mindent, amit a szünetekben szoktam, így kevésbé jut el hozzám, amit mond. De direkt angolul beszél, magyaráz a közönségnek, a bírónak, sőt, nekem is, és ez annyira sok, hogy ha döntő szettre ment volna a meccs, nem biztos, hogy ilyen jól tudtam volna kezelni. Furcsa, hogy csak egy intést kapott, hiszen a balhézáson kívül az időt is húzta, aztán amikor érezte, hogy kezdi túlfeszíteni a húrt, inkább elkezdett viccelődni, amire sajnos a bíró is vevő volt, de a lényeg, hogy nem tudott igazán kibillenteni és meglett a győzelem. Ez inkább múlt a mentális játékon, mint magán a teniszen” – fejtette ki Marozsán. Hozzátette, nagyon jól jött ez a győzelem minden szempontból, jobban érzi magát. Montreali búcsúja után, az elmúlt napokban rengeteget dolgoztak Hajdusik Roman utazóedzővel és Varga Antal erőnléti edzővel, és úgy látja, ismét kezd összeállni a tenisze. „Ezzel az egy győzelemmel persze még nincs minden száz százalékig jól, de alakul a dolog, ez a diadal jó jel, az elmúlt három-négy hétben is voltak kicsi pozitívumok, amelyekből lehet építkezni.”

Dimitrovval kapcsolatban nem jó emlék a Roland Garros salakján játszott mérkőzésük. „Rögtön ellépett 6:0, 3:0-ra, de abban bízom, hogy ezúttal kemény pályán majd erősebben kezdek, és jobban tudom érvényesíteni az akaratomat. Még nincs meg egyébként a menetrend, lehet, hogy már csütörtökön, de előfordulhat, hogy csak pénteken mérkőzünk meg” – zárta Marozsán.

TENISZ
ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (6 795 555 dollár, kemény pálya)
Egyes, a 32 közé jutásért
Marozsán Fábián–Corentin Moutet (francia) 6:4, 7:6 (7–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik