Tenisz: Marozsán két szettben kikapott Sheltontól Cincinnatiben, kiesett Alcaraz is

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 22:47
Marozsán Fábián (Fotó: Imago Images)
Marozsán Fábián a nyolcaddöntőben búcsúzott az Egyesült Államokban, Cincinnatiben zajló ATP 1000-es tornától, mert két szettben kikapott a hazai színekben versenyző Ben Sheltontól.

Az első játszma kiegyenlített játékot hozott, a szett közepén felpörögtek az események. Shelton 3:3-nál elvette Marozsán adogatását, de a magyar azonnal visszabrékelte a 12. helyen kiemelt ellenfelét. Shelton erre még rá tudott tenni egy lapáttal egy újabb brékkel, s ez elég volt a szett megnyeréséhez.

A második játékrész ennél is simább volt, Shelton 2:2-nél vette el Marozsán adogatását, s a magyar versenyző nem találta az ellenszert az amerikai játékára. Shelton 5:3-nál egy brékkel le is zárta a meccset, s 69 perc alatt továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Marozsán meccsét megelőzően a 37 éves Gaël Monfils a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozva szetthátrányból felállva győzte le a második helyen kiemelt Carlos Alcarazt, a spanyol így a Novak Djokovics ellen elbukott olimpiai finálé után másodszor kapott ki egy 37 éves ellenféltől.

TENISZ
ATP-1000, CINCINNATI
Nyolcaddöntő
Shelton (amerikai, 12.)–Marozsán 6:4, 6:3
Monfils (francia)–Alcaraz (spanyol, 2.) 4:6, 7:6 (7–5), 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik