Koszorúzás Körmöczy Zsuzsa emlékére

Vágólapra másolva!
2024.09.06. 22:21
(Fotó: vasassc.hu)
A Vasas SC pasaréti központjában, a róla elnevezett teniszcentrum bejáratánál helyezett el koszorút péntek délután Markovits László, a szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Körmöczy Zsuzsa születésének 100. évfordulója alkalmából.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az összejövetelen a hazai teniszélet neves képviselői is részt vettek. Az MTSZ-t Schmitt Gréta, Szombati-Serfőző Eszter, Kosztoványi Roland, Adámi Csaba és Erdei Csaba elnökségi tagok, valamint Sávolt Attila szakmai igazgató képviselte, továbbá a Vasas legendás játékosa, Varga Géza is megjelent. 

Markovits László, a Vasas SC elnöke közölte, nem is lehet kérdés, hogy "Zsuzsi nénit" a Vasas és a magyar tenisz legnagyobb legendái között tartják számon. 

„Amióta nincs közöttünk, igyekszünk a családdal közösen méltó módon ápolni az emlékét. Örülök annak, hogy 2008-ban elkészült ez a dombormű, azóta pedig a pasaréti teniszpályák, egy közeli lépcső és a klubunk tenisz-szakosztálya is az ő nevét viseli. Jó érzés, hogy ezekben a hetekben Lázár János elnök úr és az MTSZ elnökségének támogatásával a Magyar Tenisz Szövetség is tartalmas módon tud megemlékezni a századik évfordulóról” – utalt arra, hogy a „Körmöczy 100” programsorozat kedden folytatódik az MTSZ Mikoviny utcai székházában, a legendás teniszezőről készült vándorkiállítás megnyitójával.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik