Marozsán javított, Fucsovics rontott a tenisz-világranglistán

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 09:38
Marozsán Fábián javított (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián javított, Fucsovics Márton viszont rontott a férfi teniszezők világranglistáján.

Az ATP honlapja szerint a vasárnap zárult US Openen a második fordulóig jutó Marozsán Fábián két helyet előrelépve a 49., míg a New Yorkban első fordulós mérkőzését feladó Fucsovics Márton négy helyet lecsúszva a 85. a rangsorban. A két éljátékos nem lesz ott a válogatottban Egyiptomban a Davis-kupa pénteki és szombati osztályozóján. A Kairóban pályára lépők közül Piros Zsombor a 222., Valkusz Máté a 402., Fajta Péter a 604., míg Madarász Gergely a 809.

Az ATP-rangsor élbolyában a friss US Open-bajnok Jannik Sinner több mint négyezer ponttal vezet a második helyre feljövő német Alexander Zverev előtt. A 24-szeres Grand Slam-győztes és párizsi olimpiai aranyérmes Novak Djokovics a másodikról a negyedik helyre esett vissza. Az amerikai nyílt bajnokságon döntős Taylor Fritz öt helyet javítva már a hetedik.

Érdekesség: 2002 óta a mostani az első olyan év, amikor a nagy hármas tagjai közül (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovics) senki sem tudott Grand Slamet nyerni az esztendőben.


A nőknél továbbra is egy magyar van a top 100-ban, a New Yorkban a második fordulóban kieső Bondár Annát a 83. helyen jegyzik. Udvardy Panna a 127., Gálfi Dalma a 131., Babos Tímea pedig a 264. pozíciót foglalja el.

A US Open-győztes Arina Szabalenka 2169 pontra csökkentette hátrányát a rangsor második helyén a világelső Iga Swiatek mögött. A fehérorosz játékos által a döntőben legyőzött, amerikai Jessica Pegula három helyet ugorva már a harmadik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik