US Open: Swiatek, Sinner és De Minaur is bejutott a negyeddöntőbe

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.03. 06:35
2024 US Open - Day 8
Jannik Sinner három játszmában búcsúztatta Tommy Pault (Fotó: Getty Images)
Három találkozót rendeztek magyar idő szerint kedd hajnalban az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen: a nőknél a negyeddöntőbe jutott az 1. helyen kiemelt Iga Swiatek, míg a férfiaknál ugyancsak ott lesz a legjobb nyolc között az 1. helyen rangsorolt Jannik Sinner és a 10. helyen kiemelt Alex de Minaur is.

NŐK
A nőknél a világelső Iga Swiatekre az orosz Ljudmila Szamszonova várt a nyolcaddöntőben, és csak az első játszma hozott némi izgalmat. Swiatek 6:4-gyel húzta be ezt a szettet, a folytatásban pedig esélyt sem adott ellenfelének. Szamszonova a második játszmában csupán egy gémet tudott nyerni, így a lengyel klasszis 1 óra 30 percnyi játék után 6:4, 6:1-gyel jutott tovább, és a negyeddöntőben a 6. helyen kiemelt amerikai Jessica Pegulával találkozik. 

FÉRFIAK
A férfiaknál már sokkal több volt az izgalom: időrendben először két ausztrál játékos, Alex de Minaur és Jordan Thompson csatázott egymással, és az első játszma még sima meccset ígért, hiszen ezt De Minaur 6:0-val húzta be. A második szettben azonban magára talált Thompson, és 6:3-mal kiegyenlített. A következő két szett azonban megint az esélyesebb, 10. helyen kiemelt De Minauré lett, aki így négy játszmában ki is harcolta a továbbjutást. De Minaur ellenfele a negyeddöntőben a brit Jack Draper lesz. 

A másik nyolcaddöntő roppant magas színvonalú csatát hozott az 1. helyen kiemelt Jannik Sinner és a hazai közönség előtt versenyző, 14. helyen rangsorolt Tommy Paul között. Olyannyira, hogy az amerikai az első két szettben remekül tartotta adogatását, Sinnernek a legjobbjára volt szüksége, hogy behúzza mindkét játszmát. Végül két rövidítésben, 7:6, 7:6-tal meg is tette ezt az olasz klasszis, de Paul is remek teniszt mutatott be, nagyon közel állt ahhoz, hogy szettet raboljon el ellenfelétől. A folytatásra viszont már nem maradt ereje az amerikainak, aki a harmadik szettet simán, 6:1-re veszítette el. Sinnerre a negyeddöntőben várhatóan ettől is nehezebb feladat vár majd, hiszen a torna 2021-es győztesével, az 5. helyen rangsorolt orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik. 

TENISZ
US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
NŐI EGYES
Iga Swiatek (lengyel, 1.)–Ljudmila Szamszonova (orosz, 16.) 6:4, 6:1 

FÉRFI EGYES
Jannik Sinner (olasz, 1.)–Tommy Paul (amerikai, 14.) 7:6, 7:6, 6:1
Alex de Minaur (ausztrál, 10.)–Jordan Thompson (ausztrál) 6:0, 3:6, 6:3, 7:5 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik