Sportrádió: Sós Csaba nem hiszi, hogy Hosszú visszavonul a budapesti vb után

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 15:04
null
Sós Csaba (balra) volt a Sportrádió vendége (Fotó: Sportrádió)
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. Sós többek között Hosszú Katinkáról, Milák Kristófról, a generációváltásról és a világbajnokságra szóló kerethirdetésről is beszélt Lantos Gáborral, a Sportrádió műsorvezetőjével.

Sós Csaba nem ért egyet azokkal, akik azt gondolják, hogy Hosszú Katinkának a 2022-es budapesti vizes világbajnokság lesz az utolsó versenye, sőt, biztos abban, hogy a római Eb-n is elindul a magyar kiválóság. Sós nem tartja kizártnak, hogy Hosszú akár aranyérmet szerez az egyik világeseményen.

„Hosszú eddig kilencvenhat érmet szerzett a világversenyeken, és korábban elmondta, hogy számára a száz medál a kitűzött cél. Talán ő sem haragszik meg, ha azt mondom, hogy nem fog négy érmet nyerni az idei vb-n, így biztos vagyok benne, hogy a római Eb-n úszni fog. Nekem még nem úgy tűnik, hogy az utolsó lövéseket leadta, van még tölténye.”

Sós arra a kérdésre is kitért, hogy Milák Kristófnak milyen esélyei lehetnek a budapesti vb-n.

„Ő a 2017-es budapesti vb nagy felfedezettje volt. Több számban is úszni fog az idei vb-n, bár még semmi sem végleges. Lehet, hogy ezúttal ő jön ki győztesen a Caeleb Dressel elleni csatából, száz pillangón.”

Az úszóválogatott kapitánya azt is elmondta, hogy lassan eljön a generációváltás, a jelenlegi versenyzők kiöregednek, s a helyükre új fiatalok lépnek, ám jelenleg még kérdéses, hogy kimagasló lesz-e az eredményességük.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik