Női kézilabda: Ideiglenes edzőváltás

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.09. 21:43
Címkék
D-csoport
Magyarország–Algéria 36–12 (20–6)
Magyarország–Algéria 36–12 (20–6)

Szkopje, 150 néző
V: Ben Aszur, el-Szamaiti (arab emírségekbeliek)
MAGYARORSZÁG: HERR – Kári Horváth 3, BÓDI 11 (2), VINCZE 5, Sütő M. 3, Kamper 6 (2), OROSZ 4. Cs: Simon 3 (1), Szabó V. 1. Edző: Kovács László, Feketéné Kovács Éva
ALGÉRIA: Larbesz – Haszem, Hamici 4, Kaci 1, Lakrut 1, Uasszel, Titu Szuad. Cs: Silla, Audia (kapusok), Fodil-Serif 1, Asli 1, Bunedzsa 1, Titu Zahia, Adduse 3. Edző: Ait Uarab Murad
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–0. 17. p.: 13–4. 37. p.: 24–6. 53. p.: 33–9
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. –

Németország–Lengyelország 20–19

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 5, 3. Románia 4, 5. Lengyelország 2, 5. Algéria 0
A-csoport: Horvátország–Uruguay 37–18. B-csoport: Norvégia–Kongó 33–25. C-csoport: Dél-Korea–Szerbia-Montenegró 27–23, Oroszország–Dánia 29–25. A végeredmény: 1. Oroszország 8, 2. Dél-Korea 5, 3. Dánia 3, 4. Brazília 2 (81–103), 5. Szerbia-Montenegró 2 (94–126)


Az Algéria elleni, pénteken késő este lejátszott mérkőzésen nemcsak néhány játékos, hanem Kovács László szövetségi kapitány is kispados lett. A csoport leggyengébb csapata elleni találkozón ugyanis a másodedző, Feketéné Kovács Éva irányította a válogatottat. A sok nagy csatát megért Kovács mester így indokolta döntését. "Az edzőutánpótlásról nemcsak beszélni, de segíteni is kell a fejlődését. A fiatal, tehetséges szakembereknek meg kell adni a bizonyítás lehetőségét, ami egyben tapasztalatszerzés is. Ez pedig csak éles helyzetekben képzelhető el. Erre remek alkalom egy világbajnokság, így Algéria ellen a segítőm vezényelte az együttest.”
Feketéné Kovács Éva elmondta, hogy az észak-afrikai csapat ellen azoknak játékosoknak kívánt több lehetőséget adni, akik az első két mérkőzésen kevesebb szerephez jutottak, így pihentetni tudta a válogatott kulcsembereit. Az első félidőben tetszés szerint érték el góljaikat a magyar lányok. A játékrész elején a határozott, mozgékony védekezés révén sok labdaszerzésre nyílt lehetőség, és Herr Orsolya is jól hárította a védőfal által alaposan megszűrt lövéseket.
Az ellenféltől elvett labdákból indított lerohanásokat feltűnően jó százalékkal használták ki a mieink. A játékrész közepétől az edzőnő tudatosan visszafogta a csapatot, indítások helyett a felállt védelem elleni játékot próbálta gyakorolni a magyar válogatott. "Azért nem használtuk ki a további indítási lehetőségeinket, hogy mérkőzésszerű körülmények között tudjuk gyakorolni a felállt fal elleni megoldásokat” – indokolta döntését Kovács Éva. Ilyen variációkból több szépen kidolgozott támadást fejeztek be a magyarok. Bódi Bernadett kínai figurából lőtt góljánál már felállva tapsolt a semleges szkopjei közönség.
A második félidőben sem változott a játék képe. Lendületes, szellemes játékkal szerezte meg a magyar együttes a nagy gólkülönbségű győzelmet. A mérkőzés vége felé már egyre inkább előtérbe kerültek a látványos technikai elemek, Szabó Valéria szélről pörgetett gólja és Vincze Melinda test mögötti kapura lövéssel szerzett találata nagy ovációt váltott ki a közönségből. A magyar kispadon történt ideiglenes váltás miatt ezúttal Kovács Éva értékelte a látottakat. "A csoportmeccsek záró fordulójában Románia ellen ebből a könnyed meccsből csak a játékkedvet kívánjuk átmenteni. Az első kör legnehezebbnek ígérkező találkozójára kellő higgadtsággal és elszántsággal kell készülnünk, hiszen az eredményt visszük magunkkal a középdöntőbe, azaz nagyon sok múlik majd rajta.”

Alsóházban a szerbek

A világbajnokság előtt még a potenciális éremesélyesek között emlegették Szerbia-Montengró válogatottját, ám a csapat a viadal legnagyobb negatív szenzációját szolgáltatta. Első mecscsüket – a később egyébként simán továbbjutó – Dánia ellen megnyerték a délszláv hölgyek, aztán három vereség következett, ez pedig azt jelenti, hogy a sportág egyik nagyhatalmának juniorjai csoportjukban az utolsó helyen végeztek, s a "selejttel” csatáznak majd a 13–20. helyekért. A szerb-montenegrói csapat egyébként a mieink ágán nem jutott tovább, s mivel a C-csoportban már szombat délután befejeződött a küzdelem, tudjuk, hogy a hétfőn kezdődő középdöntőbe Oroszország négy, míg Dél-Korea és Dánia egy-egy ponttal érkezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik