Borka János az éremre hajt

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.07. 20:30
Címkék
Kevés olyan nemzetközi motoros versenysorozat van, amelynek egy magyar pilóta esélyesként vághatna neki. A hét végén rajtoló 125 köbcentis junior motokrossz Európa-bajnokság azonban kivétel, hiszen a jelenlegi legjobb hazai nyolcadliteres krosszos, a 18 éves Borka János az egyik favoritja.
A kawasakis motoros tavaly az előkelő ötödik helyen végzett az Eb-n. Azóta sokat fejlődött, az idény eleji teszteken vb-menőket utasított már maga mögé, a hazai bajnokságban pedig már most utcahosszal vezet. Az sem mellékes, hogy tavaly óta jó néhány veszélyes ellenfele elhagyta, illetve kinőtte az Eb-t. Többek között a tavalyi sorozat első és második helyezettje, a szlovák Josef Kulhavy, illetve az ukrán Olekszandr Pasinszkij. Borka esélyeit az is növeli, hogy egy ütőképes, négyütemű Kawasakival versenyez. "Egyértelműen az éremszerzés a célom – mondja a motoros. – Igaz, hogy sokan elmentek, de rengeteg újonc van, akik veszélyesek lehetnek – a tavalyi junior Világkupán láttam, hogy rengeteg a feltörekvő tehetség. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy technikai sportról beszélünk. Az idénynyitó előtt néhány nappal tönkrement az edzőmotorom váltója, így csak egy géppel utazom Szlovéniába" – mondta Borka, akinek az idén már új szabályok között kell bizonyítania. Egy-egy Eb-futam ugyanis három húsz perc plusz kétkörös viadalból áll.A 125-ös junior motokrossz Eb menetrendje
Május 9.: Szlovén GP (Slovenske Konijce), június 6.: Lengyel GP (Wszowa), június 27.: Ukrán GP (Csernovci), augusztus 8.: Fehérorosz GP (Mogiljev), augusztus 22.: Bolgár GP (Samokov)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik