Továbbra is veretlenek az ifi lányok

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.07.18. 22:05
Címkék
Szó szerint ötvenszázalékos teljesítménnyel zárták csapataink az Eb harmadik napját. Miután minden magyar gárda bejutott a legjobb tizenhat közé, vasárnap a nyolcaddöntőben kellett helytállniuk fiataljainknak.
Nos, kezdjük egy örvendetes hírrel: az ifjúságiak lánycsapata csupán egyetlen szettet engedett belga ellenfelének. Li Bin kezdett, s 3:1-es szettaránnyal múlta felül Junkert. Ôt követte Pergel Szandra és Viski Tímea, akik pillanatra sem engedték, hogy bizakodjanak a belgák, hiszen mindketten 3:0 arányban hagyták hátra ellenfeleiket. Az ifi lányok a szerencsés sorsolásnak köszönhetően elkerülték az esélyesebbnek mondható franciákat és oroszokat, így hétfőn a szerbekkel csatáznak a négy közé jutásért.
És ha már a jó híreknél tartunk, a másik továbbjutó csapatunk a serdülő fiúk együttese. 15 éven aluli fiaink a románokat szomorították el: Vajda és Nagy győzelme után a Nagy, Kriston páros ugyan vereséget szenvedett, ám Vajda a végén öt szettben elbánt Ionescuval. Sajnos másik két együttesünk nem vette sikerrel a nyolcaddöntőt. Serdülő lányainknak igen meggyűlt a bajuk az oroszokkal. Még a csapat legjobbja, az ínhüvelygyulladásból felépült Barassó Barbara sem tudott nyerni. Hozzájuk hasonlóan az ifjúsági fiúk csapata is a 9–16. helyért folytathatja a küzdelmeket, miután nagy csatában 3:2 arányú vereséget szenvedett a szerbektől. Molnár Krisztián kezdett, s kikapott Jevtovicstól. Ezt követően Jakab János, a gárda húzóembere egyenlített, Petét verte el 3:1-re. A középső ember ezúttal Szarka Levente volt, s az ellenfél ismét átvette a vezetést. Hiába volt ezután nyerő formában ismét Jakab, a döntő játszmában Molnár alulmaradt.

47. ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság, Budapest
Csapatverseny. Nyolcaddöntők. Ifjúságiak. Fiúk. Magyarország–Szerbia-Montenegró 2:3. Gy: Jakab 2. Lányok. Magyarország–Belgium 3:0. Gy: Li Bin, Pergel, Viski
Serdülők. Fiúk. Magyarország–Románia 3:1. Gy: Vajda 2, Nagy. Lányok. Magyarország–Oroszország 0:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik