Ezüstérmes lett az ifjúsági lányok együttese

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.07.20. 21:12
Címkék
Nem kis dolog egy Európa-bajnokságon ezüstérmet szerezni, ám az ifjúsági lányok eredményhirdetésénél a dobogó második fokán mégis csupa könnyes szemű ember állt&
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
Pergel Szandra: eltört a mécses (Fotó: Danis Barna)
A mieink az elődöntőben nagy meglepetésre legyőzték az aranyéremre is esélyes cseheket, így a spanyol–román meccs győztesével állhattak asztalhoz a fináléban. Nos, a másik elődöntőben is meglepetés született, így az aranyéremért a spanyolokkal kellett megmérkőzni. Li Bin kezdett, s elsőéves ifiként megilletődve nézett szembe a nála jóval gyengébb képességű Ramirezzel. Emiatt az első két szettben alulmaradt, majd megrázta magát, s a harmadikban már 11:3-ra nyert. Sajnos hiába hozta a soron következőt is, az ötödik játszmát a spanyol könyvelhette el (0:1).
Aztán Pergel Szandrára került sor, akinek viszont az ellenfél legjobbjával, az európai ranglista 4. helyezettjével, Dvorakkal gyűlt meg a baja. A harmadik szettet ellopta ugyan, ám a többiben a spanyol fölényesen győzött (0:2). A harmadik helyen ezúttal is Viski Tímea szerepelt, aki a kontinensbajnokság során mindeddig stabilan, jól teljesített. Ezúttal sem történt másképp, higgadt játékkal három szettben legyőzte Martínezt, ezzel nem csak hogy szépített, de visszahozta a reményt (1:2).
Ismét Li Bin következett, s csak remélhettük, hogy a bátrabbik énjével áll ki a hozzá hasonló tudású Dvorakkal (Li Bin a kontinentális ranglista 5. helyén áll). Az első szettben 4:0, 8:4, aztán 8:8, majd egy kisebb rémület után 12:10-re nyert. Ez az: Li Bin sokkal jobban játszik, van még remény! A második szettben is végig vezet, 10:10 után gyönyörű labdameneteknek lehetnek szemtanúi a lelkes szurkolók. Li Bin vezet eggyel általában, ám Dvorak rendre egyenlít. Már 16:16. Fontos szett ez, nem mindegy, hogy 2:0, vagy 1:1 áll-e majd az eredményjelzőn. 16:17.
Másodszor vezet a spanyol, s nem is hibáz: 16:18.
A sok elszalasztott szettlabda megbosszulta magát… De hogy mennyire, az csak a következő játszmában derült ki: Li Bin lelkére megsemmisítőleg hatott az előbbi hiba, 11:7-re nyer a spanyol. A szettarány így 2:1 az ellenfélnek. Nos, a mi kínai-magyar reménységünknek már nem sikerült az egyenlítés. A spanyolok az ifi Eb-k során harmadik aranyérmüket szerezték meg. ---- 4 ---- I
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik