Érmekért utaztak Szófiába

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.09.09. 22:38
Címkék
A dzsúdó honi szerelmesei ebben az évben sem maradnak rangos világverseny nélkül: október 14. és 17. között a Papp László Sportarénában rendezik meg a junior-világbajnokságot.
Természetesen már az is nagy sportdiplomáciai siker, hogy a több mint 200 tagállamot soraiban tudó Nemzetközi Cselgáncsszövetség tagjai közül hazánk kapta meg a viadal rendezési jogát, de az is fontos, hogy jól szerepeljenek fiataljaink. A magyar junior-válogatottak az elmúlt években sikert sikerre halmoztak, két éve, Dél-Koreában Szabó Brigitta megszerezte az első magyar korosztályos vb-aranyérmet, és a mieink az Európa-bajnokságokról sem tértek haza üres kézzel. Tavaly Szarajevóban öt dzsúdósunk állhatott dobogóra, Rajcsányi Gergely arany-, Bor Barna, Baczkó Bernadett és Mészáros Anett ezüst-, Szabó Brigitta pedig bronzérmet szerzett.
A budapesti világbajnokság főpróbájára kerül sor ezen a hétvégén Szófiában, a junior-kontinensviadalon a férfiaknál Burján László (60 kg, UTE), Kovács László (66, CVSE-Geosaurus), Fehér Tibor (73, Honvéd-Kipszer), Pánics Péter (81, Honvéd-Kipszer), Farkas Bálint (90, Honvéd-Kipszer), Szőke Andor (100, UTE) és Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE), a nőknél pedig Csernoviczki Éva (48, Tatabánya-Hermann DSE), Tóth Lilla (52, UTE), Baczkó Bernadett (57, UTE), Gubek Zsófia (63, UTE), Mészáros Anett (70, UTE) és Cserháti Eszter (78, UTE) képviseli a magyar színeket. Közülük ezúttal Burján, Bor, Baczkó és Mészáros a legesélyesebb az éremszerzésre.
A küldöttséget Petrányi Iván vezeti, a tatami mellől Illés Sándor és Németh Ferenc irányítja a versenyzőket, míg Havasi Viktor a bírók között képviseli Magyarországot. A magyar küldöttség csütörtökön utazott Bulgáriába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik