Kosár, leány U19-es vb: győzelem a házigazda olaszok ellen, egy lépésre a 9. helytől

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 08:24
Címkék
Második helyosztó-mérkőzését is megnyerte U19-es leányválogatottunk az udinei kosárlabda-világbajnokságon, mégpedig kiélezett csatában, a házigazda olaszok ellen. Balogh Judit együttese így vasárnap Lettország csapata ellen szerezheti meg a kilencedik helyet.

Leiner SomaA magyar U19-es leányválogatott Puerto Rico együttese ellen kezdte meg szereplését a 9-16. helyért az udinei kosárlabda-világbajnokságon. Balogh Judit együttese nem okozott csalódást, és kiütötte a közép-amerikaiakat. Aztán annál sokkal nehezebb feladat várt a mieinkre, az utánpótlásban sosem lebecsülendő olaszok ellen kellett győzni, akik mellett hazai pálya előnye is szólt.Leiner SomaA magyar U19-es leányválogatott Puerto Rico együttese ellen kezdte meg szereplését a 9-16. helyért az udinei kosárlabda-világbajnokságon. Balogh Judit együttese nem okozott csalódást, és kiütötte a közép-amerikaiakat. Aztán annál sokkal nehezebb feladat várt a mieinkre, az utánpótlásban sosem lebecsülendő olaszok ellen kellett győzni, akik mellett hazai pálya előnye is szólt.

Mellettünk viszont az, hogy a Török, Lelik, Juhász triókeveset játszottaz előző találkozón, így alapemberként frissen tudtak a csapat rendelkezésére állni. A lányok be is kezdtek, lendületes játékkal vették kézbe az irányítást, és nyerték meg az első negyedet (18-9).

Gereben Lívia 24 ponttal zárt az olaszok ellen Fotó: FIBA
Gereben Lívia 24 ponttal zárt az olaszok ellen Fotó: FIBA

Gereben Lívia 24 ponttal zárt az olaszok ellen  •  Fotó: FIBA

A dominancia a második etapban is folytatódott, sőt, sikerült tovább növelni a különbséget. Bár a triplák nem jöttek, hatékonyak voltak a magyar támadások, így megnyugtató, 11 pontos különbséggel vonulhattak a mieink a nagyszünetre (37-26)

A mérkőzés azonban nem volt lefutva, a házigazdák újult erővel jöttek ki a folytatásra. Sikerült 14-0-s szériát produkálniuk, amivel nem csupán meglepték a magyar csapatot, hanem a vezetést is átvették. Szerencsére, az indiszponált szakaszból sikerült kikecmeregni, és a huszonnégy ponttal záró Gereben Lívia vezérletével ismét mi irányítottunk. Az utolsó tíz percet kilenc ponttal nyertük, a meccset pedig nyolccal, a vége 73-65 lett.

Negyeddöntőbeli kiesése óta remekel a magyar U19-es leányválogatott, és vasárnap, a lettek ellen megszerezheti a kilencedik helyet az udinei világbajnokságon.

LEÁNY U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, UDINE
Magyarország–Olaszország 73-65 (18-9, 19-17, 16-28, 20-11)
Magyarország: Pusztai 10, Lelik 13/3, Gereben 24, Török 8, Juhász 12. Csere: Czukor 2, Kányási 2, Mérész 2, Karagits -, Dúl -.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik