Kosár, fiú U18-as Eb: legyőztük a cseheket, jön a folytatás a 9. helyért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.04. 16:35
Címkék
Hullámzó mérkőzésen, kiélezett végjátékban legyőzte a cseheket a magyar U18-as fiúválogatott a Tallinnban zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, így a hét végén a 9-12. helyért játszhat.

L. G. A magyar U18-as fiúválogatott a csütörtöki szünnap után folytatta szereplését a Tallinnban zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A pihenő sem telt eseménytelenül, a csapat ugyanis sétája közben összefutott Gheorghe Muresannal, aki a korosztályos román válogatott csapatvezetőjeként érkezett az Eb-re. A román NBA-legenda rendkívül közvetlenül viselkedett a fiatal magyar játékosokkal, akiknek nagy élményt jelentett a találkozás.L. G. A magyar U18-as fiúválogatott a csütörtöki szünnap után folytatta szereplését a Tallinnban zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A pihenő sem telt eseménytelenül, a csapat ugyanis sétája közben összefutott Gheorghe Muresannal, aki a korosztályos román válogatott csapatvezetőjeként érkezett az Eb-re. A román NBA-legenda rendkívül közvetlenül viselkedett a fiatal magyar játékosokkal, akiknek nagy élményt jelentett a találkozás.

Muresan
Muresan

Gheorghe Muresan és a magyar csapat  •  Fotó: Farkas Dávid

A fiúk pénteken a 9-16. helyért folytatták a küzdelmet, elsőként a cseh válogatott következett a sorban. A felkészülés során kétszer is találkozott a két együttes, de egyszer sem örülhettünk magyar sikernek. A mieink ennek ellenére állva hagyták ellenfelüket, a csehek az első kosarukat 7-0 után szerezték. A magyar csapat már kilenc ponttal is vezetett, de ez első negyed végére elfogyott az előny. A második szakaszban fej fej mellett haladtak a felek, 30-30 után Dancsecs beemelt két triplát, de a nagyszünetben mégis a csehek vezettek egyetlen ponttal (37-38).

Dancsecs András 2
Dancsecs András 2

Dancsecs András három triplát dobott  •  Forrás: FIBA

Térfélcsere után az ellenfél kezdett úgy, ahogyan a magyar csapat a mérkőzés elején, és máris kilencpontos cseh vezetést mutatott az eredményjelző (37-46). Ferenczi Tamás együttese azonban nem adta fel a küzdelmet, és rövidesen utolérte a riválist (49-49). Bár a vezetést is sikerült visszavenni, mégis a csehek kezdhették kétpontos előnyből a záró negyedet. Abban folytatódott a hullámvasutazás, az ellenfél többször is ellépett, de a mieink mindig visszakapaszkodtak. Hatpontos hátrányból (61-67) sikerült fordítani (70-69), és a büntetőpárbajba torkollt, izgalmas végjátékban a magyar fiúk már nem adták ki kezükből a győzelmet.

A 73-71-es győzelem azt jelenti, hogy a csapat a 9-12. helyért folytathatja. A szövetségi edző által kijelölt, minimális cél az volt, hogy a két évvel ezelőtt, az U16-osok között elért 13. helyről előrelépjen a társaság, amit ezzel a sikerrel máris elért. Szombaton 17.15 órától a belga–román mérkőzés győztese következik, de bárki is lesz az ellenfél, ismerősként üdvözölhetik a srácok, hiszen a felkészülés során mindkét csapattal találkoztak.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U18-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN
Mérkőzés a 9-16. helyért
Magyarország–Csehország 73-71 (17-17, 20-21, 17-18, 19-15)
Magyarország: Dancsecs 10/9, Somogyi 12/9, Katona 13, Werner 8, Kucsera 6. Csere: Polgárdy, Tóth B. 2, Mokánszki 8/3, Rátvay 4, Mucza 8, Oroszi 2. Szövetségi edző: Ferenczi Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik