Kosár, leány U16-os Eb: 29 pontos győzelem a szerbek ellen, irány a csoportelsőség

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.05. 20:28
Címkék
A magyar U16-os leányválogatott a második csoportmérkőzésén is magabiztosan győzött a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A szerbek elleni huszonkilenc pontos sikert követően vasárnap az olaszok ellen a csoportelsőség lesz a tét.

L. G. A románok elleni kiütéses győzelemmel rajtoló U16-os leányválogatott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság második napján a szerbek ellen lépett parkettára. Az valószínű volt, hogy a negyvenhét pontos sikert nem sikerül megismételni, de joggal bízhattunk az újabb jó eredményben.L. G. A románok elleni kiütéses győzelemmel rajtoló U16-os leányválogatott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság második napján a szerbek ellen lépett parkettára. Az valószínű volt, hogy a negyvenhét pontos sikert nem sikerül megismételni, de joggal bízhattunk az újabb jó eredményben.

Dombai Réka
Dombai Réka

Dombai Réka tizenöt pontot szorgoskodott össze  •  Forrás: FIBA

A csapatok hatalmas rohanással kezdték a mérkőzést, és a nagy igyekezetbe mindkét oldalon rengeteg hiba csúszott. Elsőként a magyar válogatott nyugodott meg, annak eredményeképpen sikerült nyolcpontos előnyt felépíteni (8-8-ról 16-8-ra módosult az állás), majd azt meg is őrizni a negyed végéig.

A második szakaszban gyorsan tízpontosra nőtt a különbség, hogy aztán azt a szerbek megfelezzék. Ekkor azonban 15-0-s rohamot vágott ki a magyar csapat, amely nagyszerűen védekezett, és a megszerzett labdákból gyors támadásokat indított, majd fejezett be kosárral. A szerb időkérés sem segített, ráadásul az ellenfél kedve már a faultok beütögetésétől is elment. A nagyszünetben 27 ponttal, 46-19-re vezetett az EYOF-ezüstérmes válogatottunk.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, a szerbek mindössze a mérkőzés 34. percében lépték át a húszpontos határt. Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző nyugodt szívvel forgathatta a csapatát, nagyjából az volt a kérdés, hogy a szerbek harminc ponton belül vagy kívül vannak-e éppen.

A záró negyedre az égvilágon semmi izgalom sem maradt, csapatunk magabiztosan őrizte előnyét, a szerbek pedig csak annak örülhettek, hogy végül éppen belül maradtak a harmincpontos határon, ugyanis a mieink huszonkilenc ponttal, 75-46-ra győztek.

A győzelemmel biztossá vált, hogy a magyar válogatott a másodiknál rosszabb helyen nem zárhatja a csoportkört. Hogy ki nyeri a kvartettet, az a vasárnap 14 órakor kezdődő magyar–olasz-párharcban dől el.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES (FRANCIAORSZÁG)
C csoport, 2. forduló
Magyarország–Szerbia 75-46 (20-12, 26-7, 15-16, 14-11)
Magyarország: Angyal 6, Mányoki 2, Wentzel 7, Varga 12, Budácsik 2. Csere: Vári 2, Dombai 15, Vincze 4, Tóth F. 6, , Boros 8, Szirony 7/3, Madár 4. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik