Kosár, leány U16-os Eb: az olaszokat is legyőzte, és csoportelső lett a csapatunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 17:09
Címkék
Nagyszerű hajrával az utolsó csoportmérkőzését is megnyerte a magyar U16-os leányválogatott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Az olaszok elleni hatpontos siker csoportelsőséget ért.

L. G. A két magabiztos győzelemmel kezdő magyar U16-os leányválogatottra eddigi legnehezebb feladata várt a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, hiszen a csoportmérkőzések utolsó fordulójában a szintén veretlen olaszokkal csapott össze. A mérkőzés tétje a csoportelsőség és az azzal járó, könnyebb nyolcaddöntős ellenfél volt.L. G. A két magabiztos győzelemmel kezdő magyar U16-os leányválogatottra eddigi legnehezebb feladata várt a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, hiszen a csoportmérkőzések utolsó fordulójában a szintén veretlen olaszokkal csapott össze. A mérkőzés tétje a csoportelsőség és az azzal járó, könnyebb nyolcaddöntős ellenfél volt.

Vári Zita
Vári Zita

Vári Zita főszereplő lett a hajrában  •  Forrás: FIBA

Csapatunk eléggé beragadt a rajtnál, az olaszok 7-0-s rohammal nyitottak, a mieink első kosarára pedig egészen a hatodik percig kellett várni. Dombai Réka triplája után aztán már nem engedte el jobban ellenfelét a válogatott, az első negyed végére megmaradt az elején kialakult, hétpontos differencia.

A második szakaszban a magyar csapat is megtalálta a védekezését, de a különbség nem akart csökkenni. A negyed derekán ráadásul az olaszok elkezdték kintről átdobni a magyar zónát, így először nőtt tíz pont fölé a hátrány (13-24). Válogatottunk azonban az EYOF-on már megmutatta, hogy képes komoly hátrányt ledolgozni, és most is így tett. A 8-0-s szakasznak köszönhetően a nagyszünetre csak három pont maradt az olasz előnyből.

Térfélcsere után megint kicsit az öltözőben maradt a csapat, öt percig nem láthattunk magyar kosarat, a különbség pedig közben sajnos visszakúszott tíz pontra (13-23). Aztán újra magyar percek következtek, a 9-0-s rohanásnak köszönhetően egyetlen ponttal vezettek csak az olaszok. Igaz, a negyed végére megint hat egységgel jártak előbbre.

A záró negyed hatalmas küzdelmet hozott, a magyar csapat apránként eltüntette a hátrányt, a 35. percben Angyal Barbara triplájával először a vezetést is átvette (40-39). A folytatásban felváltva vezettek a felek. A válogatottunkból Vári Zita lépett elő főszereplővé, aki két büntetője után beemelt két hárompontost, nyerő helyzetbe hozva ezzel a csapatot. Az olaszok még próbálkoztak ugyan, de Mányoky Réka higgadt büntetőzése (4/4) lezárta a mérkőzést. Csapatunk nagyot küzdve, 55-49-re győzött, a mieink egymás nyakába ugrottak, az olaszok pedig szemlátomást nem hitték el, mi is történt a hajrában.

Mészárosné Kovács Andrea együttese ezzel a bravúrgyőzelemmel megnyerte a C csoportot, és a hétfői szünnapot követően kedden a nyeretlen fehéroroszokkal találkozik a nyolcaddöntőben.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES (FRANCIAORSZÁG)
C csoport, 3. forduló
Magyarország–Olaszország 55-49 (7-14, 14-10, 11-14, 23-11)
Magyarország: Angyal 14/3, Mányoky 9, Varga 8, Wentzel 6, Tóth F. Cs.: Vári 10/6, Dombai 7, Boros, Vincze, Szirony, Budácsik 1. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik