Kosár, leány U18-as Eb: a második mérkőzését is megnyerte Sopronban a csapatunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 21:31
Címkék
Második csoportmérkőzését is megnyerte az U18-as leányválogatott a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, méghozzá nem is akárhogyan. Balogh Judit együttese 32 ponttal ütötte ki a letteket, azzal karnyújtásnyi távolságra került a csoportgyőzelemtől.

L. G. Az előzetes erőviszonyok alapján nehezebb mérkőzés várt az U18-as leányválogatottra a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság második napján, mint a nyitófordulóban, a lettek ugyanis magasabban jegyzett társaság, mint a török volt. A két csapat az U19-es világbajnokság helyosztóján találkozott pont egy héttel ezelőtt, akkor 75-61-re nyertek a mieink.L. G. Az előzetes erőviszonyok alapján nehezebb mérkőzés várt az U18-as leányválogatottra a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság második napján, mint a nyitófordulóban, a lettek ugyanis magasabban jegyzett társaság, mint a török volt. A két csapat az U19-es világbajnokság helyosztóján találkozott pont egy héttel ezelőtt, akkor 75-61-re nyertek a mieink.

U18 Mérész Beatrix
U18 Mérész Beatrix

Mérész Beatrix húsz pontig jutott  •  Forrás: FIBA

A magyar válogatott már az elején jelezte, hogy itt bizony szoros mérkőzésre sem akar esélyt adni. A kemény védekezés nem ízlett a letteknek, a palánk alól pedig elsősorban Mérész Beatrix és Juhász Dorka révén folyamatosan érkeztek a pontok. Már az első negyedben kétszámjegyű volt a különbség, a nagyszünetben pedig tizenhat ponttal vezetett Balogh Judit együttese.

A térfélcserét követően gyorsan húsz pont fölé nőtt a differencia, ezzel sikerült is megtörni a letteket, akik fokozatosan leszakadtak. A szövetségi edző ismét kedvére rotálhatta csapatát, az ellenfél – szemben a törökökkel – ezúttal kozmetikázni sem tudott az eredményen. A magyar válogatott szép megoldásokat bemutatva, közönségszórakoztató játékkal nyert 85-53-ra.

A 32 pontos győzelem azonban még nem ért csoportelsőséget, mivel a görögök 62-58-ra legyőzték a törököket. Matematikailag tehát még megelőzhető a magyar csapat, azonban ezzel a játékkal hétfőn 18 órától a görögök legyőzése sem jelenthet megoldhatatlan feladatot.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON
B csoport, 2. forduló
Magyarország–Lettország 85-53 (23-14, 19-12, 19-16, 24-11)
Magyarország: Lelik 10, Pusztai, Gereben 10, Mérész 20, Juhász 16. Cs.: Kovács K., Boros 4, Kányási 6, Karagits 11, Varga 2, Dúl 4, Czukor 2. Szövetségi edző: Balogh Judit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik