Cselgáncs: Mamira Luca bronzérmes a koperi ifjúsági Ek-viadalon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 19:39
Címkék
Napra pontosan egy hónappal az ifjúsági-világbajnokságon aratott győzelmét követően Mamira Luca már egy súlycsoporttal feljebb lépve sem fékez: a Toto Sport SE 15 éves versenyzője bronzéremmel tért haza a szlovéniai Koperben rendezett Európa–kupa-viadalról .

Négy kilogramm ugyan első hallásra nem tűnik soknak, tekintve azonban, hogy Mamira Lucának gyakorlatilag egy gramm feleslege sincs – a versenyekre általában 3 (!) százalékos testzsíraránnyal érkezik –, nagy kérdés volt, hogy egy súlycsoporttal feljebb hogyan teljesít majd első nemzetközi megmérettetésén.Mamira Lucának gyakorlatilag egy gramm feleslege sincs – a versenyekre általában 3 (!) százalékos testzsíraránnyal érkezik –, nagy kérdés volt, hogy egy súlycsoporttal feljebb hogyan teljesít majd első nemzetközi megmérettetésén.

Mamira Luca (a kép jobb oldalán) újabb érmet szerzett Fotó: judoinfo
Mamira Luca (a kép jobb oldalán) újabb érmet szerzett Fotó: judoinfo

Mamira Luca (a kép jobb oldalán) újabb érmet szerzett  •  Fotó: judoinfo

Nos úgy tűnik, a fiatal versenyző rajongóinak nem kell aggódniuk, hiszen ott folytatja, ahol abbahagyta, két győzelemmel és egy vereséggel a dobogó alsó fokára állhatott fel a szlovéniai Koperben rendezett Ek-versenyen.

"Szerencsére a súlyommal egyáltalán nem volt probléma, ezt a néhány kilogrammot ez elmúlt pár hétben sikerült fokozatosan felszednem. A versenyen ugyanakkor azonnal érezni lehetett, hogy ez már egy nagyobb súlycsoport, az ellenfelek magasabbak és erősebbek voltak, így változik a mozgás és az is, hogy hova helyezik a riválisok a súlypontjukat. Ezek apró finomságok, amit nekem fokozatosan meg kell tanulnom, de bemelegítésnek ez nagyon jó volt" - nyilatkozta honlapunknak Mamira Luca.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik