Foci: háromgólos győzelem a lettek ellen az U17-es Eb-selejtezőtornán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.27. 14:27
Címkék
A lettek elleni 3–0-s sikerrel a fehéroroszországi U17-es Európa-bajnoki selejtezőtorna négycsapatos táblázatának élére ugrott a magyar válogatott. Németh Antal tanítványai szombaton, a Torpedo Stadionban esélyt sem hagytak a lett nemzeti együttesnek.

Csütörtökön kezdte meg szereplését a 2003-as születésű játékosokból álló U17-es fiú labdarúgó-válogatotta fehéroroszországi Eb-selejtezőtornán.Németh Antaltanítványaira nehéz feladat várt a négycsapatos megméretés első párharcán, ugyanis a házigazdákkal mérték össze tudásukat a minszki Traktor Stadionban. A mérkőzés végül 0−0-s döntetlennel ért véget.

 

Az U17-es válogatott a lettek elleni párharc előtt a Torpedo Stadionban Forrás: mlsz.hu
Az U17-es válogatott a lettek elleni párharc előtt a Torpedo Stadionban Forrás: mlsz.hu

Az U17-es válogatott a lettek elleni párharc előtt a Torpedo Stadionban • Forrás: mlsz.hu

 

Szükség volt tehát a győzelemre a soron következő összecsapáson, amelyet a lettek nemzeti együttesével kellett megvívnia a magyaroknak a Torpedo Stadionban.

Az ütközet elején lassan vették fel a játék ritmusát Török Kevinék, ám az első negyedóra után átvették az irányítást. Az első félidő végén megszerezhették volna a vezetést, de a szünetre még 0–0-val vonultak a csapatok − írja az mlsz.hu.

Az első gólra az 54. percig kellett várni, amikor Németh Dániel büntetőt értékesítve előnyhöz juttatta válogatottat. Ezt követően alig két perc telt el, amikor Kovács Mátyás beadása az egyik lett játékosról pattant a kapuba (2–0).

A második játékrészben végig a magyarok akarata érvényesült. A lettek kontratámadásokra alapozva, keresztlabdákkal próbáltak veszélyeztetni, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A 3–0-s végeredményt szintén tizenegyesből állította be Bakos Zsombor, a hosszabbítás perceiben.

A két találkozón megszerzett négy ponttal a magyar csapat a csoport élén áll, az utolsó mérkőzést Szerbia válogatottja ellen játssza szerdán 13 órakor.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:Senkó Zsombor (Juventus), Kovács Marcell (FTC), Pataki Márk (Puskás Akadémia)
Védők:Török Kevin (Honvéd-MFA), Csinger Márk (SPAL), Szujó Attila (Puskás Akadémia), Mayer János (Puskás Akadémia), Puskás Zsombor (Midtjylland), Varga Gergő (Honvéd-MFA), Helembai Márk (MTK Budapest), Fűzfői Márk (DVSC)
Középpályások:Sztojka Dominik (UTE), Horvát Artúr (MTK Budapest), Bartha Botond (Honvéd-MFA), Farkas Botond (Vasas), Gazdag Vajk (Puskás Akadémia), Kispál Tamás (DVTK)
Támadók:Németh Dániel (Honvéd-MFA), Bakos Zsombor (Bologna), Szendrei Ákos (Paks), Kovács Mátyás (MTK Budapest)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik