Tollas: második lett az U15-ös csapat a Nation to Nation-

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 15:03
Címkék
Öt győztes meccset követően csak a legnagyobb esélyesnek vélt dán együttes állította meg a címvédő, ezúttal ezüstérmes magyar válogatottat a Pécsett rendezett U15-ös Nation to Nation tollaslabda-csapatbajnokságon.

„Minden eddiginél erősebb mezőny érkezik Pécsre” – mondta Csorba József, a szövetség elnöke a rajt előtt a Nation to Nation tollaslabda-csapatbajnokság felvezetésekor. A kilencedik alkalommal megrendezett, rangos nemzetközi viadalra ezúttal tíz országból érkeztek U15-ös korosztályú együttesek.„Minden eddiginél erősebb mezőny érkezik Pécsre” – mondta Csorba József, a szövetség elnöke a rajt előtt a Nation to Nation tollaslabda-csapatbajnokság felvezetésekor. A kilencedik alkalommal megrendezett, rangos nemzetközi viadalra ezúttal tíz országból érkeztek U15-ös korosztályú együttesek.

A második lett a magyar csapat a pécsi Nation to Nation tornán
A második lett a magyar csapat a pécsi Nation to Nation tornán

A második lett a magyar csapat a pécsi Nation to Nation tornán

A vegyescsapatokat négy fiú és négy lány alkotja, a magyar alakulatban Donáczi Gergő, Horváth Csanád, Nagy Sámuel, Szentpáli Marcell, valamint Hart Petra, Szalai Kíra, Takács Tünde és Torba Katica szerepelt.

Azonban az erős riválisokkal szemben is címvédőhöz méltó módon meneteltek a mienk, mind a négy csoportellenfelükön átléptek; a leginkább a szerbek 5:4-es legyőzésekor „rezgett a léc”.

Az elődöntőben a belgák következtek, a győzelmi széria pedig akkor sem szakadt meg, a pécsi Multi Alarm SE csarnokában megvívott ötödik csata is magyar sikert hozott, a fiatalok 6:3-mal léptek tovább. Kézzel fogható közelségbe került a címvédés.

A legerősebbnek vélt dánokat viszont már nem sikerült legyőzni a vasárnap délelőtti döntőben, a skandinávok 6:3-mal hódították el az aranyérmet, a magyar csapatnak pedig a tavalyi első hely után meg kellett elégednie a szintén előkelő második pozícióval, míg a bronzmeccset a belgák nyerték a szerbeket nagy csatában legyőzve.

A magyar csapat mérkőzései a pécsi U15-ös Nation to Nation-tornán:
Csoportmérkőzések: –Svájc 9:0, –Szerbia 5:4, –Csehország 6:3, –Románia 6:3
Elődöntő: –Belgium 6:3
Döntő: –Dánia 3:6

További korosztályos híreinkTOLLASLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik