Kézi: így búcsúzott távozó példaképétől a DVSC junior Eb-győztese

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 20:07
Címkék
Példaképként távozik Debrecenből Triffa Ágnes, akitől a klub junior Európa-bajnok kézilabdakapusa, Szabó Dóra is sokat tanult.

A koronavírus-járvány ellenére alakulnak a jövő évi keretek a női kézilabda NB I-ben. Azt pedig már korábban tudni lehetett, hogy a DVSC-ből távozik Triffa Ágnes, a decemberi világbajnokságot is megjárt kapus.Triffa Ágnes, a decemberi világbajnokságot is megjárt kapus.

Szabó Dóra (balra) sokat tanult Triffa Ágnestől Forrás: DVSC
Szabó Dóra (balra) sokat tanult Triffa Ágnestől Forrás: DVSC

Szabó Dóra (balra) sokat tanult Triffa Ágnestől  •  Forrás: DVSC

Aki amellett, hogy nagyszerűen teljesített a félbeszakított évadban, évekig a hajdúságiak junior Európa-bajnokának, Szabó Dórának a példaképe volt. A klub honlapjának nyilatkoztak egymásról.

„Dorci most éppen annyi idős, mint amennyi én voltam 2007-ben – kezdte a rutinos kapus. – Évekkel ezelőtt még a lelátótól figyelhetett, most együtt edzettünk nap, mint nap. Nagyon jó mentalitású jó szellemiségű játékos, szép karrier előtt áll, a következő években egyre több játékidőre lesz szüksége. Remélem, tudtam neki segíteni abban, hogy jó kapussá váljon.”

„Tíz-tizenegy éves gyerekként a lelátóról néztem Ágit, hamar ő lett a példaképem – elevenítette fel Szabó a majd egy évtizedes emlékeket. – Meccsek után sokszor odamentem hozzá, autogramot is kaptam tőle. Amikor 2011-ben elment, nekem adta az egyik válogatott mezét, és egy képet, természetesen ma is megvan mind a két ereklye. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy visszatér, hogy együtt edzhetek, egy csapatban szerepelhetek a példaképemmel. Az edzéseken, a meccseken nagyon sokat segített nekem, mind taktikailag, mind technikailag nagyon sokat tanulhattam tőle. De ennél sokkal fontosabb, hogy akármilyen problémámmal hozzá fordulhattam.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik