Kosárlabda: Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 14:36
Címkék
A karanténban töltött időszakról, a járványhelyzetről és az érettségire való felkészülésről beszélt a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, Tóth Franka a klubja, az ELTE BEAC Újbuda honlapjának.

Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire Forrás: wbasket.hu
Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire Forrás: wbasket.hu

Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire • Forrás: wbasket.hu

Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire Forrás: wbasket.hu
Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire Forrás: wbasket.hu

Tóth Franka gőzerővel készül az érettségire  •  Forrás: wbasket.hu

Az ELTE BEAC Újbuda felnőttélvonalban szereplő kosárlabdacsapatának 19 éves hátvédje, a két évvel ezelőtt U18-es Európa-bajnoki bronzérmet és U17-es világbajnoki negyedik helyet szerző Tóth Franka nyilatkozott a klub honlapjának:

„Ma már hetedik hete, hogy a saját és mások egészsége érdekében otthon kell maradnunk. Én is otthon vagyok a családommal. Az első napok nagyrészt az iskoláról szóltak, hiszen az átállás a digitális oktatásra nagy ugrás volt mindenkinek. A Skype segítségével néhány órán részt vettünk, de főleg a beadandó házi feladatokat kellett megcsinálnunk. Mostanra már lezárták a jegyeinket, de a tanulás nem áll meg, mert végzős vagyok és az idén érettségizem.

Ugyanúgy, mint az összes érettségiző diák, én is kiszolgáltatottan vártam az érettségivel kapcsolatos döntéseket. Mivel osztrák rendszerű gimnáziumba, a Budapesti Osztrák Iskolába járok, nálunk még nehezebb folyamat volt a döntéshozás, mivel egyaránt számításba kell venni a magyar és az osztrák iskolarendszerben hozott döntéseket. Ez a folyamat sajnos eléggé elhúzódott, de szerencsére nemrég megszületett a döntés: május 18. és 21. között lesz az írásbeli érettségi, júniusban pedig a szóbelire kerül sor, ez szabadon válaszható.

Április 30-án lett volna a ballagásunk, helyette négyórás matek próbaérettségit kaptunk… De legalább arra volt lehetőségünk, hogy az internetes csoportunkban köszöntsük egymást egy-két kedves szóval. Nekünk, végzősöknek meg lett ígérve, hogy valamilyen formában meg lesz tartva a ballagás vagy búcsúzás, én ebben még nagyon reménykedem, mert kár volna így befejezni ezeket az iskolaéveket.

A suli és a tanulás mellett természetesen minden nap edzem, mert nem bírnám ki ezt az időszakot testmozgás nélkül. Szerencsére a családommal töltömaz időt. A három húgom mellett sosem lehet unatkozni. A karantén elején sokat voltunk a konyhában, új ételeket és sütiket próbáltunk ki együtt. Erre most már kevesebb idő jut, mert tanulok. Nem könnyű ez a furcsa időszak a négy fal között, nekem is hiányoznak a barátaim és a csapattársaim és a jól megszokott mindennapok, az edzések, de most ezzel vigyázunk egymásra és segítjük azokat akik a vírus frontvonalán küzdenek az egészségünkért. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! Maradjunk otthon!”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik