Kosárlabda: a fiatalok beépítésén dolgozik a Körmend új vezetőedzője

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 12:42
Címkék
Az Egis Körmend férfi kosárcsapatának új vezetőedzője, a szlovén Ziga Mravljak elsősorban a fiatal játékosok csapatba építésén dolgozik a következő idényben.

A következő három hétben már Körmenden tartózkodik, és csak a hétvégékre utazik haza Szlovéniába Ziga Mravljak, az Egis Körmend új vezetőedzője. A piros-feketék edzői stábja az U20-as csapat tagjainak tart egyéni és kiscsoportos edzéseket, de alkalomszerűen azok a felnőtt játékosok is beszállnak a munkába, akiknek élő szerződése van a Körmenddel – számol be a vaol.hu.Ziga Mravljak, az Egis Körmend új vezetőedzője. A piros-feketék edzői stábja az U20-as csapat tagjainak tart egyéni és kiscsoportos edzéseket, de alkalomszerűen azok a felnőtt játékosok is beszállnak a munkába, akiknek élő szerződése van a Körmenddel – számol be a vaol.hu.

Ziga Mravljak a fiatalokkal is tervez Körmenden Fotó: Szendi Péter
Ziga Mravljak a fiatalokkal is tervez Körmenden Fotó: Szendi Péter

Ziga Mravljak a fiatalokkal is tervez Körmenden  •  Fotó: Szendi Péter

„Nem hagyjuk pihenni a srácokat, ez a hónap még a munkáról szól. Nemcsak a fiataljaink dolgoznak, hanem a tapasztalt játékosok – így Tóth Norbi és Ferencz Csaba – is bejárnak a csarnokba mozogni. Emellett pár olyan fiatal is van a látókörünkben, akiket folyamatosan figyelünk és tesztelünk. Elképzelhető, hogy újabb ifjú tehetségekkel bővül a csapat. Július a pihenésről szól majd, aztán a tervek szerint augusztus 5–10. között kezdünk el készülni a szezonra. Várhatóan a külföldi játékosok is megérkeznek majd augusztus közepére, úgyhogy nagyjából akkorra lesz teljes a keretünk. Bár azt hozzáteszem, hogy semmi sem biztos, még a bajnoki nyitány sem, ezért ezek az időpontok akár el is tolódhatnak.”

A 33 éves Mravljak a fiatal edzők közé tartozik, de véleménye szerint egyáltalán nem okoz gondot, hogy van olyan játékosa, aki idősebb nála.

„A korom nem jelent semmit, számomra az sokkal fontosabb, hogy tiszteljük egymást, és meglegyen köztünk a bizalom. Összességében fiatal játékosaim lesznek, akik számára meghatározóak az előttünk álló évek, hiszen pályafutásuk sorsa is múlhat ezen. Nem titkolom, én a kemény munkában hiszek, ezt a játékosaim is tudják rólam. A fiatalok közül senkinek sincs biztos helye a csapatban, meg kell küzdeni a helyekért. Persze vannak elképzeléseim, hogy kik jöhetnek szóba a felnőtt keretet illetően, de neveket egyelőre nem akarok mondani.”

A szakember hozzátette, hogy a klubnál az utánpótlásprogramot Patai Benjamin vezeti, segítője Németh Levente lesz. A szakmai stáb keresi azokat a tornákat, amelyeken a fiatalok meg tudnak mutatkozni. Tervezik, hogy elindulnak az Alpok Adria-kupán, amely tapasztalatszerzésre kiváló, és az elmúlt idényben is sokat lendített az U20-as csapaton.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik