Labdarúgás: Orosz Pál szerint elmúlt a futball romantikus korszaka

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 18:42
Címkék
Orosz Pál, az NB I legutóbbi évadát utcahosszal megnyerő Ferencváros vezérigazgatója egyebek mellett a klub utánpótlásáról, a 31. bajnoki címet begyűjtő felnőttcsapatba vágyó fiatalokról, köztük saját fiáról is nyilatkozott az Origónak.

Nagyszerű szezont zárt a Ferencváros, hiszen amellett, hogy megvédte címét az NB I-ben és története 31. bajnoki aranyérmét szerezte a magyar élvonalban, az európai kupaporondon is remekül szerepelt: bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol hét pontot gyűjtött, és végig versenyben volt a továbbjutásért. Kritika nem is feltétlenül a jelenben szárnyaló felnőttcsapat miatt éri a zöld-fehéreket. Sokkal inkább a saját utánpótlás az, amelybe belekötnek a drukkerek, mondván:az ifjúsági csapatok korántsem olyan sikeresek, mint a felnőttegyüttes. Mégis adódik a kérdés: vannak törekvések, hogy ezen a vonalon is pozitív változások történjenek a közeljövőben?

Orosz Pál szerint a Ferencváros fő feladata, hogy hazánk jó hírét vigye a világban Fotó: Polyák Attila/Origo
Orosz Pál szerint a Ferencváros fő feladata, hogy hazánk jó hírét vigye a világban Fotó: Polyák Attila/Origo

Orosz Pál szerint a Ferencváros fő feladata, hogy hazánk jó hírét vigye a világban  •  Fotó: Polyák Attila/Origo

„Azért annyira az utánpótláscsapataink sem szerepelnek rosszul, most is több korosztályunk a dobogón állt, mielőtt félbeszakították a bajnokságokat. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy az FTC nem egy nevelőegyesület. A futball megváltozott, már nem olyan, mint édesapámék idejében, a „romantikus" korszakban, amikor valaki 15-20 évet játszott egy csapatban. A labdarúgás ma a versenyről és az üzletről szól, adják-veszik a klubok a játékosokat"– fejtette ki véleményét Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója az Origónak adott interjújában, majd hozzátette:

„Van olyan egyesület, amelyiknek az a missziója, hogy utánpótlás-játékosokat neveljen, és van olyan, amelyiknek az, hogy adott esetben Magyarország jó hírét vigye a világban. Mi egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozunk.De természetesen nagyon örülünk, ha a saját nevelésű fiataljaink közül odakerülnek néhányan az első csapathoz, ami idén is többeknek sikerült."

A sportvezető hozzátette, 19 éves fiának, Marcellnak sincs könnyű dolga, ha Szerhij Rebrov gárdájában is bemutatkozna. Több szempontból nehéz a jelenleg az NB III-as csapatban szereplő fiú helyzete.

„Ha jól játszik, akkor csak azért, mert a nagypapája legendás futballista volt – idősebb Orosz Pál 264 meccsen 79 gólt lőtt a Fradiban, amellyel többek között Vásárvárosok Kupáját is nyert (A szerk.) –, ha pedig kevésbé megy neki, akkor meg biztosan csak azért van itt, mert az apja a vezérigazgató. Ezzel együtt kell élnie, nyilván ez valahol nagy felelősség is, de megszokta már és jól kezeli.Dolgozik, teszi a dolgát keményen, elhivatottan, kompromisszumot nem ismerve, hiszen neki is a Ferencváros a mindene, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle."

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik