Kosárlabda: Laczkó Sára tudja, rengeteget kell még fejlődnie

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.25. 15:57
Címkék
A felnőtt első- és másodosztályú kosárlabda-bajnokságban, valamint a juniorok között is helytáll az NKA Pécs 16 éves reménysége, Laczkó Sára, akivel a wbasket.hu készített interjút.

A mindössze 16 éves kosárlabdázó, Laczkó Sára húzóembernek nevezhető az NKA Pécs juniorcsapatában, amelyben ebben az évadban 9 mérkőzésen 24.6 percet, 14.3 pontot, 3.3 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt, mindez 17-es hatékonysági mutatóhoz elegendő. Nagy teher nehezedik rá?Laczkó Sára húzóembernek nevezhető az NKA Pécs juniorcsapatában, amelyben ebben az évadban 9 mérkőzésen 24.6 percet, 14.3 pontot, 3.3 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt, mindez 17-es hatékonysági mutatóhoz elegendő. Nagy teher nehezedik rá?

„Inkább úgy mondanám, mindenképpen motivál az, hogy húzóemberként számítanak rám és szeretném mindig a tudásom legjavát nyújtani”−nyilatkozott Laczkó Sára a wbasket.hu-nak adott interjúban.

Laczkó Sára az UNI Győr ellen debütálhatott az első osztályban Forrás: PEAC-Pécs
Laczkó Sára az UNI Győr ellen debütálhatott az első osztályban Forrás: PEAC-Pécs

Laczkó Sára az UNI Győr ellen debütálhatott az első osztályban  •  Forrás: PEAC-Pécs

Sára az NKA-Pécs-PEAC felnőtt másodosztályú bajnokság piros csoportjában szereplő együttesében is játszik, sőt a pandémia miatt több akadémistának nyílt lehetősége arra, hogy a PEAC-Pécs NB I/A csoportos alakulatában is bizonyítson− Sárának egyaránt.

„Fizikailag már az NB I/B isnagy lépés, mert ottnálunk jóval idősebb játékosokkal egyaránt találkozunk; az erőkülönbség miatt nehezebb helyzetbe kerülni és pontokat szerezni. Ráadásul gyorsabb a játék, de ezzel nincs semmi gond, szerintem ebből lehet a legtöbbet tanulni. Az élvonal még nagyobb szintlépés felfelé; sokkal többet gyakoroljuk a csapatjátékokat. Természetesen ott is tartanak a játékosoknak egyéni képzéseket, de mi a csapatedzéseken vettünk részt. Több feladat van egy-egy edzésen és ezek kivitelezése is sokkal gyorsabb. Számostaktikai elemet praktizálnak, amelyeket rengetegszer variálnak. A kosarasok és az edzők nagyon segítőkészek, mindenben támogattak minket és ennek hála könnyebb volt megtanulni az alapjátékokat.”

Laczkó október 31-én, az UNI Győr ellen debütált az első osztályban, és azóta az Aluinvent DVTK, a TFSE-MTK Budapest és a Cegléd ellen is pályára lépett.

„Teljesen más a hangulat, mint például a juniorbajnokságban. Nem csak a meccseken, de már a bemelegítéseken is. Megmondom őszintén, a bemutatkozásomon nagyon izgultam, de persze jó érzés volt pályára lépni. Nagyon örültem, hogy tizenhat percet játszhattam, de azért azt is éreztem, hogy ehhez a szinthez rengeteget kell még fejlődnöm, sok hibát kell javítanom.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik