NB II: az ETO szerződést kötött Erdei Milánnal és Szalka Mátéval

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 13:18
Címkék
Folytatva a megkezdett utat, az ETO FC Győr felnőtt másodosztályban szereplő labdarúgócsapata a Fehér Miklós-akadémia két újabb reménységével kötött hosszú távú profi szerződést, így a 17 éves Erdei Milán és a 18 esztendős Szalka Máté egyaránt a nagyok között folytathatja pályafutását.

A két támadó, a 17 éves Erdei Milán és a 18 esztendős Szalka Máté az ETO FC Győrutánpótlásában nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően szerződésajánlatot kapott a győriek labdarúgó NB II-ben szereplő együttesének vezetőségétől. Korábban egyébként már több fiatal is kiérdemelte a tagságot a felnőttcsapatban, így Farkas Balázs, Vitális Milán, Pereira Americo, Kerkez Milos, Márton Adrián, Múcska Viktor, Szabó Tamás, Ruisz Barnabás és Sipőcz Bence is.Erdei Milán és a 18 esztendős Szalka Máté az ETO FC Győrutánpótlásában nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően szerződésajánlatot kapott a győriek labdarúgó NB II-ben szereplő együttesének vezetőségétől. Korábban egyébként már több fiatal is kiérdemelte a tagságot a felnőttcsapatban, így Farkas Balázs, Vitális Milán, Pereira Americo, Kerkez Milos, Márton Adrián, Múcska Viktor, Szabó Tamás, Ruisz Barnabás és Sipőcz Bence is.

Erdei Milán (balról) és Szalka Máté szerződést kötött az ETO FC Győr felnőttcsapatával Forrás: eto.hu
Erdei Milán (balról) és Szalka Máté szerződést kötött az ETO FC Győr felnőttcsapatával Forrás: eto.hu

Erdei Milán (balról) és Szalka Máté szerződést kötött az ETO FC Győr felnőttcsapatával  •  Forrás: eto.hu

Az eto.hu azt is megjegyzi, Szalka Máté remek formában van, jelenleg az U19-es korosztályban a liga góllövőlistájának az élén áll. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Ajka ellen december 6-án szerepet kapott Csató Sándortól, és negyedórát a pályán töltött az NB II-ben.

„Nagyon örülök, hogy ilyen nagy múltú klubban kaptam életem első profi szerződését. Keményen dolgozom, és azon leszek, ha lehetőséget kapok, akkor azt eredményes és jó játékkal megháláljam”− nyilatkozta Szalka az együttes honlapjának.

Erdei Milán több alkalommal bizonyíthatott az NB II-es együttesben. Kazincbarcikán például kezdőként kapott lehetőséget, amivel élni is tudott, hiszen Berki Istvánnak gyönyörű gólpasszt adott.

„Amikor félévvel ezelőtt ide kerültem Győrbe, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fejlődhetek. Az első csapat számos edzésén szerepeltem már, és kiérdemeltem, hogy tétmérkőzésen is szerepet kapjak. Hihetetlenül boldog vagyok a szerződés miatt, remélem minél előbb meghálálhatom a bizalmat”− mondta Erdei.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik