Labdarúgás: öt gólt lőtt a svájciaknak az U17-es válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 08:51
Címkék
A Szélesi Zoltán vezette U17-es labdarúgó-válogatott fordulatos mérkőzésen 5-2-re győzött a svájciak ellen. A magyar csapat a hajrában szerzett gólokkal tette magabiztossá a sikert a spanyolországi Oliva Novában lejátszott felkészülési találkozón.

A márciusi, hollandiai Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es labdarúgó-válogatott pénteken utazott el a spanyolországi edzőtáborába, ahol az edzések mellett két felkészülési mérkőzés is szerepel a csapat programjában, mindkettő a szintén elitkörös svájci együttes ellen– írja az mlsz.hu. írja az mlsz.hu.

Fordulatos meccsen verte a svájciakat az U17-es válogatott Forrás: MLSZ
Fordulatos meccsen verte a svájciakat az U17-es válogatott Forrás: MLSZ

Fordulatos meccsen verte a svájciakat az U17-es válogatott  •  Forrás: MLSZ

A szerdai, első összecsapás fordulatos játékot hozott, a magyar válogatott a 10. percben Szűcs Tamás tizenegyesgóljával szerzett vezetést, de a svájciak a 23. percben egyenlítettek. A játékrész utolsó percei három gólt is hoztak, előbb Lisztes Krisztián vette vissza az előnyt, majd a svájciak a középkezdés után másodpercekkel újra egyenlítettek. A második egyenlítő találat sem fogta meg a mieinket, Pócs Balázs még a szünet előtt meglőtte a harmadik magyar gólt.

A fordulás után szintén aSzélesi Zoltán vezette együttes játszott mezőnyfölényben, de a sorozatos cserék után már valamivel kevesebb lehetőségadódott a gólszerzésre. Amagyar válogatott a hajrában viszont végleg eldöntötte a meccset, Pesti Zoltán a 90., majd a 92. percben is jól érkezett a tizenhatoson belül, és két góljával kialakította az 5–2-es végeredményt.

„Szépen beleálltak a srácok a munkába, eddig mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk –mondta azMLSZ honlapján Szélesi Zoltán szövetségi edző.– Szerencsések vagyunk, hogy kijöhettünk Spanyolországba, hiszen jó időben, jó pályákon gyakorolhatunk. A játékosok nagyon gyorsan elsajátították az új, három belső védős rendszert, és Svájc ellen megmutatták, hogy tisztában vannak a játékrendszer sajátosságaival. Ellenfelünk is változtatott a taktikáján az Eb-selejtezőkhöz képest, de azonnal reagáltunk erre, és jó tempójú, színvonalas meccsen megérdemelt sikert arattunk. Remek volt a játékosok hozzáállása, jó százalékkal nyertük meg a párharcokat, a letámadásunk is működött, és szép gólokat lőttünk. A jó csapatteljesítmény és a néhány kiváló egyéni teljesítmény mellett akadtak azért hibák is– például a két svájci gól előtt. Ezeket igyekszünk javítani a következő mérkőzésre, de összességében jó alappal készülhetünk péntekre, amikor azok is megkapják kezdőként a lehetőséget, akik most csereként álltak be. Bízom benne, hogy a második meccsen is hasonló teljesítményt nyújtunk, mint ma."

Svájc-Magyarország 2–5 (2–3)
Magyarország
: Pécsi Ármin– Szabó Tibor, Kokovai Csongor (Komlósi Bence, 72.), Göndör Alex (Tajty Ákos, 46., Kalocsány Péter, 67.)– Bodnár Gergő (Almássy Levente, 72.), Boros Zsombor (Tóth Alex, 46.), Szűcs Tamás (Kovács Kolos, 60.), Kocsis Gergely (Major Marcell, 46.), Kráz Tamás (Papp Csongor, 46.)– Lisztes Krisztián (Pongó-Dankai Dominik, 60.), Pócs Balázs (Pesti Zoltán, 46.)
Magyar gólszerzők: Szűcs (11-esből) 10., Lisztes 39., Pócs 42., Pesti 90., Pesti 92.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik