Labdarúgás: egy góllal kikapott a törököktől az U15-ös válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 09:00
Címkék
Az U15-ös labdarúgó-válogatott az első félidőben kétgólos hátrányba került a török korosztályos csapat ellen, a második játékrészben pedig csak a szépítésig jutott a tápiószentmártoni felkészülési mérkőzésen.

Kedden az ötödik nemzetközi mérkőzését játszotta lea 2007-es születésű játékosokból álló, U15-ös labdarúgó-válogatott. Sándor György együttesének a török korosztályos csapat volt az ellenfele Tápiószentmártonban.Sándor György együttesének a török korosztályos csapat volt az ellenfele Tápiószentmártonban.

Egy góllal kikapott a törököktől az U15-ös válogatott Forrás: mlsz.hu
Egy góllal kikapott a törököktől az U15-ös válogatott Forrás: mlsz.hu

Egy góllal kikapott a törököktől az U15-ös válogatott  •  Forrás: mlsz.hu

A hazai szövetség beszámolója szerint a találkozóvégig kiegyenlített játékot hozott, de az első félidőben a törökök voltak a hatékonyabbak, és a 26. percben jobb oldali támadás végén megszerezték a vezetést. A 41. percben aztán a magyar tizenhatos előtt eladott labda kínálta lehetőséget kihasználva meg is duplázták az előnyüket a vendégek.

A magyar válogatott jól kezdte a második félidőt, és a szépítés hamar összejött: a zavart török védők közreműködésével a 47. percben Szép Márton szerezte meg a kapustól a labdát, Csucsánszky Zoltán pedig 18 méterről az üres kapuba emelt. A folytatásban a hazai csapat sokat tett a fordításért, megvoltak a helyzetei az egyenlítéshez, ám az újabb gól elmaradt, így 2–1-es török győzelemmel ért véget a mérkőzés.

„A török válogatott egyénileg és csapatként is komoly játékerőt képvisel, végig nehéz dolgunk volt ellenük– értékelt a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző az mlsz.hu-nak.– Amit kértünk a játékosoktól, azt igyekeztek betartani, kezdeményező futballt játszottunk, bátran letámadtunk, és tudatosan építettük a támadásokat. Sajnos nem sikerült olyan sok helyzetet kialakítani, mint szerettük volna, de egyértelműen pozitívnak ítélem meg, hogy 0–2 után sem változtattunk a stílusunkon, a megbeszélt taktikai elemeket megvalósítva küzdöttünk az egyenlítésért. Végig egyenrangú ellenfelei voltunk egy nagyon erős riválisnak, emellett a játékosok hozzáállásával is elégedett voltam, ebben a korosztályban ez még fontosabb, mint az, hogy az eredmény ezúttal a török csapat számára volt kedvező.”

U15-ÖS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TÁPIÓSZENTMÁRTON
Magyarország–Törökország 1–2 (0–2)
Magyarország: Pirgi Péter - Bencsetler Máté, Mészáros Barnabás, Csiszár Máté, Garai Zétény - Komlósi András, Németh Hunor - Vitályos Viktor (Kugyela Zalán, 60.), Csucsánszky Zoltán, Mona Árpád (Egri Imre, 60.) - Szép Márton.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik