Úszás: ismét színvonalas programok várták a Jövő Bajnokai versenyzőit

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 15:44
Címkék
A hétvégén az ország két déli régiójában különleges foglalkozáson vehettek részt a Jövő Bajnokai-program fiatal ígéretei.

A dél-alföldiek 2022-es új keretének első találkozóját Szegeden tartották, ahol a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpia negyedik helyezett Olasz Anna és edzője, a nyíltvízi szakág szövetségi kapitánya, Gellért Gábor volt a vendég, akik nagyszerű elméleti és motivációs előadáson keresztül a nyíltvízi úszás rejtelmeibe avatták be résztvevőket, amelyet egy izgalmas gyakorlati képzés követett - számolt be a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldala.A dél-alföldiek 2022-es új keretének első találkozóját Szegeden tartották, ahol a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpia negyedik helyezett Olasz Anna és edzője, a nyíltvízi szakág szövetségi kapitánya, Gellért Gábor volt a vendég, akik nagyszerű elméleti és motivációs előadáson keresztül a nyíltvízi úszás rejtelmeibe avatták be résztvevőket, amelyet egy izgalmas gyakorlati képzés követett - számolt be a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldala.

Forrás: MÚSZ
Forrás: MÚSZ

 •  Forrás: MÚSZ

Mindeközben Pécsen, a Dél-Dunántúl JB-kerete a PTE Természettudományi Kar Testnevelés tanszékén gyűlt össze. A program 45 perces általános szárazföldi foglalkozással kezdődött, Kovácshegyi Ferenc vezetésével; a gyerekek az úszáshoz szükséges erősítő és nyújtó gimnasztikai feladatokat végeztek. Ezt követően a 25 m-es medencében Selmeci Attila tartott általános vegyesúszó edzést, amelyen ezúttal a gyorsaság és technikafejlesztés, illetve aerobiológiai és anaerob feladatok álltak a középpontban. A fiatalok nagyon fegyelmezetten és lelkesen dolgoztak a medencében, illetve a parton is a háromórás foglalkozás alatt.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik