Labdarúgás: A-divíziós maradt az U19-es leányválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 17:32
Címkék
Noha az U19-es magyar leányválogatott 2–1-es vereséget szenvedett Olaszországtól, Walest megelőzve csoportja harmadik, bennmaradó helyén zárt a hazai rendezésű minitornán.

Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban Forrás: mlsz.hu
Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban Forrás: mlsz.hu

Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban • Forrás: mlsz.hu

Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban Forrás: mlsz.hu
Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban Forrás: mlsz.hu

Az U19-es leányválogatott teljesítette célját, bent maradt az A-divízióban  •  Forrás: mlsz.hu

Mint arról portálunk is beszámolt, Turtóczki Sándor együttese házigazdaként szerepelt az A-divízió októberi selejtezőjében, amelyet magabiztos sikerrel kezdett, hiszen3–0-ra legyőzte Walest, majd 4–2-es vereséget szenvedett Szerbiától. Utolsó Eb-selejtezős csoportmérkőzésén a kvartett favoritjával, Olaszországgal mérkőzött meg.

Kisebb meglepetéssel indult a találkozó, a 9. percben ugyanis Molnár Adelina, a Ferencváros tehetséges középpályása megszerezte a vezetést. Az első játékrészben a magyar korosztályos válogatott volt veszélyesebb, nyolc kapura lövéssel próbálkozott, míg vetélytársa csupán hárommal, mégis egyenlítettek a vendégek, a 17. percben a Juventus-játékos Chiara Beccari vette be Pongrácz Ágnes kapuját.

A szünet után átvették az irányítást a rendszeres Eb-résztvevő olaszok, lényegesen több kapura lövési kísérlettel próbálkoztak, s a 48. percbenChiara Beccari újabb villanása nyomán vezetést szereztek. A mérkőzés hajrájában Sofia Bertuccit ugyankiállította a játékvezető, a folytatásbannem született újabb gól, így az esélyes Olaszország megnyerte a mérkőzést,ám rosszabb gólkülönbsége miatt Szerbia mögött csupán amásodikként végzett. A magyar válogatottnak sincs oka a a búslakodásra, teljesítette ugyanis a minitorna előtt kitűzött célját: az utolsó helyezett Walest megelőzve bent maradt az A-divízióban.

"A játékosok egytől egyig hozták a tőlük elvárható teljesítményt, de sajnos ez most nem volt elég a pontszerzéshez. Jó irányba haladunk, ám nagyon sokat kellene dolgoznunk még ahhoz, hogy egy ilyen erős csapattal 90 percen keresztül fel tudjuk venni a versenyt. Fizikálisan nem tudtunk az olaszok egyenlő partnerei lenni, a jobb eredmény eléréséhez a szerencsének is mellénk kellett volna állnia. Bízom benne, hogy a tavaszi selejtezőkörben jobb eredményt érünk el" – mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A mérkőzés jegyzőkönyve ITTérhető el.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik