Vívás: négy klub fiatalja nyert aranyat a Fülöp Mihály-tőrversenyen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.30. 19:14
Címkék
A Halásztelek triplázott, de szigetszentmiklósi, MTK-, valamint Törekvés-ígéret is nyert aranyérmet a korosztályos tőrözők hódmezővásárhelyi Fülöp Mihály-versenyén.

Péntektől vasárnapig Hódmezővásárhely adott otthont a fiatal tőrözők a Fülöp Mihály-körversenyének, melyen a gyermek, az újonc és a serdülő korosztály képviselői mérték össze a tudásukat ­– a viadal egyben az évjáratok második Magyar-kupa-fordulójának minősült.

A fiúk gyermekkorosztályának döntősei Forrás: Törekvés SE
A fiúk gyermekkorosztályának döntősei Forrás: Törekvés SE

A fiúk gyermekkorosztályának döntősei  •  Forrás: Törekvés SE

A serdülők fiúmezőnyében a Szigetszentmiklósi TE ígérete, Dogariu Felix szerepelt a legjobban, aki a döntőben 15:11-re győzte le klubtársát, Kosztolányi Hunort. Ugyanitt a leányversenyben a Törekvést erősítő Zhou Xinyao lett a győztes, miután az aranyasszóban a zalaegerszegi Simon Borbála ellen nyert 15:10-re.

Az újonc fiúk között az MTK Budapest reménysége, Bánhidi Balázs a döntőben az UTE-s Glatt Ádámot múlta felül 15:7-re, a lányok fináléjában pedig a halásztelki Mészöly Regina nyert a Belvárosi Vívó SE-ben edződő Zsigmond Eszter ellen 15:9-re.

Mészöly Regina a saját korosztályában, a gyermekek között is ellenállhatatlanul vívott, és azt a döntőt 15:12-vel abszolválta klubtársa, Danczy Gréta ellen. A Halásztelki BSE növendékei a fiúknál is remekeltek. Ott László Ábel szállított aranyat az egyesületnek azzal, hogy utolsó összecsapását is igen simán, 15:4-re nyerte a Budapesti Honvédban pallérozódó Rókusfalvy-Bodor Andrással szemben.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik