Úszás: Pádár Nikolett utolérte önmagát

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 09:02
Címkék
Az úszók áprilisi országos bajnoksága többeknek kínált lehetőséget a vb-indulás kiharcolására, s teljesítményével Pádár Nikolett is rászolgált Sós Csaba szövetségi kapitány támogató döntésére, amellyel a szegediek kiválósága a védettek közé került a világbajnoki csapattagságot illetően.

Az úszóutánpótlás legjobbjai közül elsőként a 17 esztendős Pádár Nikolett került be azok közé, akik ott lehetnek a nyári felnőtt-világbajnokságon, miután a múlt havi ob-n nyújtott alakításukkal megszolgálták a szakvezetői bizalmat. A Szegedi UE versenyzője mindhárom színű éremből begyűjtött egyet, s a 200 méter gyorson aratott győzelmével azt is elérte, hogy – a váltók mellett – ebben az egyéni számban rajthoz állhat a japán Fukuokában július második felében esedékes vébén. Pedig a 2023-as szezonkezdés előjelei nem igazán voltak kedvezőek... Pádár Nikolett került be azok közé, akik ott lehetnek a nyári felnőtt-világbajnokságon, miután a múlt havi ob-n nyújtott alakításukkal megszolgálták a szakvezetői bizalmat. A Szegedi UE versenyzője mindhárom színű éremből begyűjtött egyet, s a 200 méter gyorson aratott győzelmével azt is elérte, hogy – a váltók mellett – ebben az egyéni számban rajthoz állhat a japán Fukuokában július második felében esedékes vébén. Pedig a 2023-as szezonkezdés előjelei nem igazán voltak kedvezőek...  

„Nagyon kemény év volt a tavalyi, nyolc nagyobb világversenyen vettünk részt, közte ifi és felnőtt Eb-n és vb-n, mindez nagyon kimerítette Nikit, s a téli egy hónapos pihenő után meglehetősen nehezen lendült bele újból” – mesélte edzője, Gellért Gábor

Az idei második edzőtáborra aztán mestere szerint kisimultak a dolgok. 

„Jöttek azok az edzésidők, még néha jobbak is, mint a tavalyiak, s az országos bajnokság is igazolta, hogy jó úton haladunk. Száz gyorson még nem állt össze a mozgása, aztán 200-ra, fő számára már sikerült rendbe tenni nála a technikát. Egyetlen század hiányzott az új egyéni csúcshoz, ami meglett volna, ha nem vesz vissza az első száz után a lendületéből. Ezt még gyakorolnunk kell, hogy ne riadjon vissza a bátor kezdéstől” – mondta. 

Pádár Nikolett számára a nyári felnőtt-vb lesz az év legfontosabb versenye Forrás: Facebook 

Nikolett maga is 2022-re visszautalva kezdte ob-szereplésének értékelését. 

„Elég nehéz esztendő van mögöttem, ezt meg is éreztem ez év elején, sokkal nehezebben álltam vissza a munkába. A versenyzés is jóval nehezebben ment, aztán a thaiföldi edzőtáborozásról visszajőve már úgy tudtam végre úszni, mint régen – jelentette ki. – Az országos bajnokságon kétszázon alig maradtam el a legjobbamtól, négyszáz gyorson javítottam is rajta, aminek nagyon örültem, százon meg nagyon közel jártam az egyéni csúcsomhoz, szóval pozitívan gondolok vissza a kaposvári ob-ra.”  

A folytatás? 

„Három hét múlva Monaco, a Mare Nostrum-sorozat hagyományos állomása következik, utána egy soproni verseny jön, aztán az ifi Európa-bajnokság, majd pedig az év fő versenye, a felnőtt világbajnokság Japánban, erre készülök a legjobban.

Nagyon örültem, hogy biztos vb-csapattaggá váltam, mert ez volt az egyik idei célom, a másikhoz pedig – hogy megússzam 200 gyorson az olimpiai A szintet  elég közel vagyok.

A következő versenyeim valamelyikén ez is meglehet. A vébén, amelyet izgatottan várok, szeretnék mindkét váltóban jól úszni, egyéniben pedig 200 gyorson olyan időt elérni, amivel döntőbe juthatok” – nyilatkozta Pádár Nikolett honlapunknak. 

(Kiemelt képünkön: Pádár Nikolett Forrás: Facebook)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik