Úszás: serdülő ob Kaposváron, az EYOF jegyében

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 16:18
Címkék
Az esztendő fő versenye következik a serdülőkorú úszók számára a héten: szerdától szombatig viaskodnak a korosztály legtehetségesebb képviselői Kaposvárott, ahol a kiemelkedően jó szereplés jutalma lehet a csapattagság a július végi EYOF-ra.

A kaposvári Csík Ferenc Versenyuszoda ad otthont a héten a 15-16 éves fiúk és a 14-15 éves lányok, vagyis a serdülő korosztályba tartozó úszók idei országos bajnokságának. Túl a magyar bajnoki címek kiharcolásának lehetőségén az ob-nak azért is nagy a jelentősége, mert ez lesz az utolsó válogató az EYOF-ra, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, amelyet a jövő hónap végén, július 23. és 29. között rendeznek meg a szlovéniai Mariborban.

Az EYOF-csapat 16 fős lesz, és bár – amint azt Krajnyák György utánpótlás-kapitány honlapunknak elmondta: – az év eddigi szakaszában már volt rá mód, hogy a legkiválóbb serdülők „beússzák” magukat a válogatottba kiugróan jó produkciókkal, a végleges keret csak az országos bajnokság zárultával válik teljessé és hivatalossá. A szerdától szombatig zajló ob-n – amely már a 67. magyar bajnoksága a korosztálynak – a befejező nap végén jelöl csapatot a kapitány, aki úgy fogalmazott, hogy

egy hosszabb folyamat végére kerül most pont.

„Már 2023 elejétől felhívhatták teljesítményükkel a figyelmet a gyerekek magukra, akiknek az első nagy próbájuk a felnőtt országos bajnokság volt áprilisban. Aztán a június eleji Sopron Openen, a több korosztály számára is kvalifikációs versenynek számító viadalon ugyancsak mozgolódhattak a serdülők is, és ezen a héten következik a kaposvári ob, amely az utolsó erőpróba számukra a szlovéniai EYOF előtt” – mondta Krajnyák György.

Kitért rá, hogy az általa előterjesztendő névsor az utánpótlás-, majd az edzőbizottság elé kerül, s ha a két szakmai testület támogatja az indítványt, azt követően tárgyalja az elnökség, amely a végső szót kimondja.

„Az elnökségi igen után, a jövő hét közepére válhat hivatalossá az EYOF-csapatunk, amely majd Mariborban szerepel – jelentette ki az utánpótlás-kapitány.

(Kiemelt képünkön: A kaposvári serdülő ob-n az előfutamok délelőtt 9.00, a döntők 17.00-kor kezdődnek a Csík Ferenc Versenyuszodában Forrás: musz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik