Cselgáncs: Galó Bence és Jüttner Janka is ötödik lett az ifjúsági vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 12:06
null
Az újpesti Galó Bence (60 kg) és a budaörsi Jüttner Janka (52 kg) egyaránt az ötödik helyen végzett a Limában zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság második versenynapján.

Öt magyar dzsúdós lépett tatamira a perui ifjúsági világbajnokság csütörtöki versenynapján, és közülük ketten is eljutottak az éremcsatákig.

A korosztályos Eb-ezüstérmes Galó Bence az ausztrál Lee Casey legyőzésével kezdett a 60 kilósok első fordulójában, majd a nyolcaddöntőben a horvát Filip Knezt is felülmúlta (mindkettejüket hosszabbításban, intésekkel verte). Az UTE fiatalját ezt követően az első kiemelt és Európa-bajnoki ezüstérmes, lengyel Jakub Kurowski megállította, de a vigaszágon javítani tudott a kolumbiai Anthony Portilla ellen, és ezzel kiharcolt a bronzmeccset.

Galó az éremmeccsen nem bírt az orosz Szlava Arhipovval, így az ötödik helyen zárt.

Jüttner Janka (fehérben) ötödik lett az ifjúsági vb-n Forrás: IJF

A Budaörsi SC ifjúsági Eb-bronzérmes versenyzője, Jüttner Janka az indiai Rija Kasjap elleni magabiztos sikerrel rajtolt az 52 kilósok mezőnyében, majd a dominikai Samantha Josefán is nagyjából egy perc alatt túljutott. Jöhetett a negyeddöntő, amelyben viszont az első kiemelt és kétszeres pánamerikai bajnok, brazil Rafela Rodrigues túl nagy falatnak bizonyult a magyar lánynak. Ezután a vigaszágon az olasz Alice Bersellini ellen ismét nyert, ám

a harmadik helyért végül kikapott a holland Elise Rustigétől, ezzel Jüttner is az ötödik helyen végzett.

A harmadik kiemeltként induló Vas Mira (52 kg; UTE) a legjobb tizenhat között búcsúzott a kazah Fatima Szupjigalijevával szemben. Kiss Viktóriát (48 kg; Budapesti Honvéd) a későbbi ezüstérmes, mongol Anudari Jamsran verte az első körben. Fedora Ferenc (60 kg; DSI Debrecen) győzelemmel nyitott a francia Maxence Adriano ellen a legjobb 32 között, majd a nyolcaddöntőben kikapott a végül később Galót is megverő, orosz Szlava Arhipovtól.

(Kiemelt képen: Galó Bence (fehérben) Forrás: IJF)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik