Labdarúgás: jön a 43. Telki-kupa

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.11. 13:17
null
Negyvenharmadik alkalommal rendezik meg a Telki-kupát, a jövő héten az U17-es magyar labdarúgó-válogatott mellett három másik nemzet csapata lép pályára.

Augusztus 13-án, kedden veszi kezdetét az egyik legrégebbi európai felkészülési utánpótlástorna, a 43. alkalommal megrendezett Telki-kupa, melyen a Németh Antal vezette magyar U17-es labdarúgó-válogatott mellett a dél-koreai, az izlandi és az olasz együttes vesz részt – írja az MLSZ honlapja.

Az MLSZ 1981-ben rendezte meg először az eseményt, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal a viadal. Korábban Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a neve, néhány éve pedig már Telki-kupaként ismerhetjük. 

A tavalyi kupán a Jeremiás Gergő vezette korosztályos válogatott hat ponttal, 7–2-es gólkülönbséggel a második helyen zárta a viadalt. A magyar csapat ezúttal Németh Antal szövetségi edző irányításával készül a tornára, aki nyár elején Jeremiástól vette át az U17-eseket. A válogatott keret tagjai pénteken kezdték meg a közös felkészülést Telkiben. 

„Ez a tradicionális kupa már csak a hagyományőrzés szempontjából is nagyon fontos a korosztályos válogatottunknak – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal. – Ennek a korosztálynak tulajdonképpen

A torna időpontja a felkészülés szempontjából kifejezetten jó, ellenben mivel a játékosoknak a bajnokság még csak most kezdődött el, ezért ezt is fontos figyelembe vennünk. Erős, jó ellenfeleket kaptunk. Kifejezetten örülünk, hogy van olyan csapat, Dél-Korea, amelyik teljesen más kultúrából érkezik, ugyanis ez plusz tapasztalattal szolgálhat a válogatottunk játékosainak.

A 2008-as korosztály játékosaiból álló U17-es együttesnek a Telki-kupa lesz a főpróbája a novemberi romániai rendezésű Eb-selejtezőnek, amelyen az azeri, a román és a görög válogatott lesz az ellenfelünk. A viadal játéknapjai augusztus 13., 15. és 17. lesznek.

A Telki-kupa programja:

Augusztus 13.

Dél-Korea-Magyarország 17.00, Telki
Olaszország-Izland 17.00, Budaörs

Augusztus 15.

Izland-Magyarország 17.00, Telki
Dél-Korea-Olaszország 17.00, Budaörs

Augusztus 17.

Olaszország-Magyarország 11.00, Telki
Dél-Korea-Izland 11.00, Budaörs


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Balogh T. Márk - DVSC
Szentmihályi Ádám - UTE
Tóth Márton - MTK

Védők:

Kárász Tamás - MTK
Zoltai Levente - MTK
Lakatos Martin - DVTK
Prettenhoffer Márton - ETO
Rab Bence - Vasas
Rankó Viktor - Honvéd
Csóka Gergely - MTK

Középpályások:

Sánta Milán - DVSC
Nyikos Botond - DVSC 
Kovács Noel - Stromsgodset
Petrók Viktor - Honvéd
Milicz Péter - Honvéd
Kovács Dániel - Molenbeek

Támadók:

Zubor Ádám - MTK
Söptei Bálint - Illés
Wébel Máté - Vasas
Riba Zsombor - Charleroi
Kátai Szabolcs - Vasas
Galambos János - Paks
Gólik Benjámin - FTC
Magyarics Erik - PFLA 

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik