Vízilabda: az U19-es leányválogatott kiütötte a franciákat az Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 19:04
null
Már biztos csoportelsőként az U19-es leány vízilabda-válogatott 17 góllal verte a franciákat a zágrábi korosztályos Európa-bajnokságon.

A horvátok és a görögök legyőzése után a magyar válogatott kedd délután a franciákkal találkozott a csoportkör zárásaként a zágrábi U19-es leány vízilabda Európa-bajnokságon. Ráadásul a mieink úgy ugrottak medencébe a harmadik meccsen, hogy már biztosan megnyerték csoportjukat.

Ennek ellenére Benczur Márton tanítványai komolyan vették a találkozót, és az első negyed után már 5–1-re, míg a félidőben 9–1-re vezettek. A magyar lányok végül gólzáport tartottak, és kiütéses különbséggel, 22–5-re győztek. A mezőny legeredményesebbjeként Lendvay Zoé négy góllal zárt.

Csoportelsőként a magyar csapat a negyeddöntőben folytatja, méghozzá az Izrael–Németország nyolcaddöntős találkozó győztese ellen.

U19-es leány Európa-bajnokság
A-csoport, harmadik forduló
Magyarország–Franciaország 22–5 (5–1, 4–0, 5–1, 8–3)
Gólok:
 Lendvay 4, Kardos D., Horváth Zs, Mácsai 3-3, Pogonyi, Hajdu 2-2, Gulyás-Oldal, Kardos L., Batizi, Horváth L., Sóti

A válogatott Eb-kerete
Batizi Emese, Golopencza Szonja, Gulyás-Oldal Emma, Hajdú Kata, Horváth Luca, Horváth Zsófi, Kardos Dominika, Kardos Laura, Lendvay Zoé, Mácsai Eszter, Pogonyi Bíbor, Sóti Lili, Tiba Panna, Torma Luca, Varró Eszter

(Kiemelt kép forrása: waterpolo.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik