Atlétika: Viszkeleti Villő vb-jét felejthetetlenné teszi a bronzérem

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 16:45
null
A 19 éves kalapácsvető Viszkeleti Villő elérte célját a limai U20-as atlétikai vb-n, és éremmel tért haza.

A Peru fővárosában, Limában augusztus végén rendezett U20-as atlétikai világbajnokságon a három kalapácsvetésben megszerzett magyar éremből egy a 19 éves Viszkeleti Villő nevéhez fűződik.

A szombathelyi Dobó SE-ben Németh László és Németh Zsolt által edzett kitűnőség a döntőben a második kísérletére dobta meg a legjobb, 64,94 méteres eredményét, amellyel végül bronzérmet érdemelt ki a kínai Jiale Zhang (68,95) és a ciprusi Valentina Savva (67,21) mögött.

Villő formája kiváló volt a vb-n, hiszen alig maradt el a 65,13 méteres egyéni csúcsától.

„Nagyszerű versenyen vagyok túl, amelyen már a kiutazástól kezdve minden úgy alakult, ahogyan szerettem volna – mondja. – A döntő napján összeszedett voltam, és már a bemelegítő dobásoknál éreztem, hogy jól fog menni élesben is.

Voltak pillanatok, amikor kicsit megijedtem, hogy ha nem tudok teljes mértékben a vébéfelkészülésre fókuszálni, akkor mi lesz Limában? De minden jól sikerült, és felejthetetlen marad számomra a világbajnokság.”

Balról a vb-érmesek: Viszkeleti Villő, Zhang és Savva Forrás: World Athletics 

Villő másodszor járt Dél-Amerikában, ugyanis két éve, még U18-asként kiharcolta a részvételi jogot a kolumbiai Caliban rendezett U20-as vb-n, melyen aztán bravúros teljesítménnyel az előkelő ötödik helyen zárt.

„Segített, hogy nem először voltam Dél-Amerikában. Jól tudtam alkalmazkodni a környezetváltozáshoz és nem volt új a hét óra időeltolódás sem. A vébé nem sokkal másabb, mint az Eb, de minden korosztályos világversenyen szerzett tapasztalat nagyon értékes.Ez az érem nagy motivációt ad a további munkához.

Úgy érzem, az eddigi utánpótláséveim alatt minden szezonban tudtam valamiben fejlődni. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.”

(Kiemelt képünkön: Viszkeleti Villő Forrás: MASZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik