Ökölvívás: felemás nyarat zárt a magyar utánpótlás

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 17:41
null
A tavalyi eredményeket nem sikerült túlszárnyalni, ennek ellenére számos emlékezetes pillanata volt a magyar ökölvívó-utánpótlás szereplésének az év eddigi világversenyein.

A 2024-es korosztályos ökölvívó-világversenyek több mint felét megrendezték már, a szokásoknak megfelelően a nyári időszakban sorban érkeztek a kiemelt események, köztük az Európa-bajnokságok is.

A sor ismét az ifjúsági (2006-os és 2007-es születésűek) kategória kontinensviadalával kezdődött meg, amelyen egy évvel ezelőtt az esemény történetének eddigi legjobb magyar szereplését figyelhettük, egy arany-, négy ezüst- és két bronzérem landolt a küldöttség zsebében.

Idén ezt a termést nem sikerült megközelíteni,

ám így is születtek dobogós helyezések: Nileborg Krisztián a 2023-as eredményét megismételve ismét másodikként zárt, rajta kívül Varga Sára került be a top 3-ba, ő bronzérmes lett.

Bízhattunk benne, hogy a folytatásban sem maradunk világversenyérem nélkül, így is történt: egy évvel korábban a junior (idén a 2008-2009-esek) Európa-bajnokságon a magyar válogatott egy arany-, egy ezüst és két bronzérmet gyűjtött be, ezt az idei éremszámmal

majdnem sikerült beállítani.

A legjobb eredményt a 2023-ban még harmadikként záró Petrimán Patrícia érte el, júliusban ugyanis sikerült beverekedenie magát a döntőbe, amelyben végül kikapott. Két harmadik helynek is tapsolhattunk, Petrimánhoz képest viszont Kapcsos Vivien fordított sorrendben szerezte a medáljait, tavaly ezüstöt, idén pedig bronzot. Gombai Dominik szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel. 

Hosszú idő után a serdülő Európa-bajnokságon fordult elő újra, hogy

magyar érem nélkül fejeződött be utánpótlás ökölvívó-világverseny.

Egy évvel ezelőtt a legfiatalabb nemzetközi versenykorosztály kontinensviadalán öten is harmadikként végeztek a csapatunkból, és egy ezüstérem is született, augusztus első felében viszont nem volt szerencséje a küldöttségnek, amelyben az ötödik hely volt a legelőkelőbb.

A folytatásban is várnak feladatok a fiatal bunyósokra: az U22-esek Európa-bajnokságát szeptemberben, az ifjúságiak világbajnokságát pedig októberben rendezik meg.

(Kiemelt képünkön: ifjúsági válogatott Forrás: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik