Vívás: „Van esélyem odaérni a világ élvonalába” – Bagdány Albert

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 18:42
null
A Ludovika SE 19 éves tőrvívója, Bagdány Albert bizakodva várja az utolsó juniorévét.

Mint arról beszámoltunk, a nyáron Mazza Lorenzo vezetésével az Egyesült Államokban jártak a Ludovika SE fiatal tőrözői is. Az edzőtábort egy igen nívós megméretéssel kötötték össze vívóink az Ohio állambeli Columbusban: a Summer Nationals elnevezésű bajnokságon léptek pástra. A junior férfiak tőrversenyére 424 (!) induló gyűlt össze, de nemcsak a létszám, hanem az amerikai utánpótlás erősségét is figyelembe véve nevezhetjük szenzációnak, hogy végül Bagdány Albert nyakába került az aranyérem.

A 19 éves versenyző az előttünk álló évadban az utolsó korosztályos évét tölti.

„Különleges érzések fognak el, amikor visszagondolok a nyári, amerikai sikerre. Azért is más ez a győzelem, mint egy vb- vagy Eb-eredmény, mert egyáltalán nem számoltunk vele.

Az első hely motiváló, és egyébként is bizakodó vagyok a kövezkező szezon előtt. Az utolsó juniorévem is izgalmas ígérkezik, és úgy érzem, hogy van esélyem odaérni a világ élvonalába, majd ott megállni a helyem. Edzünk, készülünk a versenyeken pedig mindent bele fogunk adni!’

Bagdány Albert Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A Szigetszentmiklósi Tőregyletben nevelkedett, Kessler Zoltán és Mazza Lorenzo által edzett Bagdány Albert természetesen az utolsó juniorévében már a felnőttek közötti vívásra is készül. Érdekesség, hogy a 2028-as olimpiát Los Angelesben rendezik, és a sokra hivatott tőrözőnek már van sikerélménye a tengerentúlon.

„Sok idő van még addig, de természetesen az a cél, hogy ott legyek a 2028-as olimpián.

de ehhez kell az alázatos munka és a koncentrált felkészülés.”

(Kieemlt kép forrása: MVSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik