Jégkorong: remekelt a DVTK az U20-as osztrák bajnokság alapszakaszában

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 21:04
null
Legjobb magyar csapatként a DVTK Jegesmedvék Akadémia a második helyen zárt az osztrák bázisú U20-as jégkorong-bajnokság alapszakaszában. A címvédő Újpest ötödikként jutott tovább a középszakaszba.

Szombat este lezárultak az alapszakasz küzdelmei az osztrák-magyar közös U20-as jégkorong-bajnokságban, így sorra vettük, hogy eddig miként teljesítettek a legjobb hazai csapatok.

A juniorliga első fázisában a DVTK végzett a legjobb mérleggel,

amely 14 meccséből 10-et (abból kettőt hossszabbításban) is megnyert, így összesen 29 ponttal a tabella második helyén zárt, egy ponttal lemaradva az éllovas együttes, a linzi Eishockey Akademie Oberösterreich mögött. A harmadik helyen a Salzburg zárt, majd néhány ponttal lemaradva a ferlachi Nordic Hockey Academy következik negyedikként.

Forrás: DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia

Az alapszakasz utolsó fordulójában egyébként két magyar rangadót is rendeztek. Az elsőn a DVTK – hazai pályán – hosszabbítás után 4-3-ra verte a bajnoki címvédő Újpestet, míg a Budapest Jégkorong Akadémia 7–0-ra kiütötte a Fehérvárt. Mindezek után az UTE az ötödik helyet szerezte meg, megelőzve sorrendben a Villach, a Fehérvár, illetve a BJA gárdáját.

Az alapszakasz első hat helyezettje automatikusan továbbjutott a középszakaszba, tehát

a DVTK és az Újpest már biztos résztvevője a felsőháznak,

miközben a hatodik Fehérvár és a hetedik BJA pedig selejtezőt vívhat a másodvonal első két helyét megszerző Klagenfurt és a grazi Eishockey Akademie Steiermark csapatával. Az említett párharcok után alakul ki a legjobb nyolc mezőnye.

Ami az egyéni statisztikákat illeti, a magyar fiatalok közül az újpestiek csatárígérete, Csiscsmann Balázs teljesített a legjobban: 12 góljával és 8 asszisztjával a harmadik helyen áll a bajnokság pontlistáján.

U20-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ
DIVÍZIÓ I, TABELLA:
1. Eishockey Akademie Oberösterreich – 30 pont
2. DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia – 29 pt
3. EC Red Bull Salzburg – 27 pt
4. Nordic Hockey Academy – 23 pt
5. Újpesti Jégkorong Akadémia – 22 pt
6. EC IDM VSV – 20 pt
7. Fehérvar Hockey Academy – 9 pt
8. Budapest Jégkorong Akadémia – 7 pt

(Kiemelt kép forrása: DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik