Ökölvívás: 19 magyar indulóval kezdődik az U22-es Európa-bajnokság

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 09:15
null
Szombaton kezdődik Bulgáriában az U22-es ökölvívó Európa-bajnokság, amelyen népes mezőny várható; a magyar válogatottat tizenkilenc fiatal alkotja.

Fogalmazhatnánk úgy, hogy az U22-es korosztály (2002 és 2005 között született sportolók) célversenyét rendezi meg Bulgária fővárosa a következő napokban: Szófia az Európa-bajnokságnak ad otthon október 12. és 20. között, a korosztály bokszolói azonban fél lábbal már a felnőttmezőny tagjai, akik a „nagyok” között is igyekeznek bizonyítani.

Ettől függetlenül az Eb fontosságát nem kell magyarázni, a megméretés nívóját pedig jól jelzi, hogy óriási mezőny gyűlik össze a helyszínen, a szervezők a nevezések alapján 34 országból várnak indulókat, több mint 300-at.

A magyar válogatottat 19 fő alkotja, tíz női és kilenc férfi ökölvívó,

akik közül többen tavaly még az ifjúsági korosztályban szerepeltek. A rutinosabbakat közé tartozik a 22 éves, utolsó éves U22-es Kiss Levente, aki az eseményen korábban már kétszer is dobogóra állhatott, de többiek sem panaszkodhatnak a korábbi világversenyeken elért eredményeikre.

Az első mérkőzéseket szombaton rendezik, a döntős nap pedig jövő hét vasárnap lesz – bízzunk benne, hogy minél nagyobb magyar érdekeltséggel.

 „A sorsoláson – ahogy mindig – most is sok múlik majd, de

Közülük többen már korábban szereztek érmeket világversenyen, nem ismeretlen számukra ez az akadály, a legfontosabb viszont továbbra is az, hogy sok tapasztalatot gyűjtsenek és növeljék a mérkőzésszámot, hiszen félig már beléptek a felnőttmezőnybe, fel kell pörögniük erre a szintre, hogy igazán jó bokszolókká váljanak. Volt olyan, aki meglepetést tudott okozni az elmúlt időszakban, aminek külön örülök” – mondta az Utánpótlássportnak Varsányi Áron szövetségi edző a kezdés előtt.

A magyar válogatott kerete az U22-es ökölvívó Eb-n:

Nők:

48 kg Szeleczki Lilla
50 kg Mezei Petra
52 kg Horváth Kármen
54 kg Horváth Laura
57 kg Dobos Rebeka
60 kg Harcos Zoé
70 kg Kovács Nikolett
75 kg Komjáthi Nóra
81 kg Nakota Veronika
+ 81kg Hoffman Réka

Férfiak:

48 kg Zsigó Csaba
57 kg Koloszár Valentin
60 kg Kovács Kruzitó
63,5 kg Oláh Levente
67 kg Buza Rafael
71 kg Énekes Dominik
75 kg Gémes Levente
80 kg Simon Márkó
92 kg Kiss Levente

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik